Extra Time over de zaak-Vanzeir: "Onbegrijpelijk, maar zijn excuses zijn oprecht"

  Hét gespreksonderwerp van de voorbije speeldag in de JPL was de rode kaart voor Dante Vanzeir. Ook aan tafel in Extra Time werd de fase nog eens herbekeken. "Dante is zo niet, het was een black-out", zei ex-ploegmaat Nikola Storm.

  "Vanzeir dacht niet: "Ik ga hem er eentje geven""

  Afgelopen zaterdag ging het licht even uit bij Dante Vanzeir. De Union-spits deelde een slag uit aan Charleroi-speler Ozornwafor en werd prompt van het veld gestuurd. Er hangt Vanzeir wellicht een zware straf boven het hoofd.


  "Het is een onbegrijpelijke reactie", zei analist Franky Van der Elst in Extra Time. "Het is eerder een reflex, maar een slechte reflex. Hij zal - zoals zijn vader zei - op de blaren moeten zitten."


  "Maar het is een reactie in de beweging, het is niet dat hij een halfuur dacht: "Ik ga Ozornwafor er eentje geven.""


  "Als er nu één speler is, waarvan je zou denken dat die zoiets niet in zijn gedachten opneemt, dan is het Vanzeir", zegt Sonck. "Maar het waren geen gedachten, dat is het net, het was een reactie", reageert Joos. 


  Gast aan tafel Nikola Storm speelde bij Mechelen nog samen met Vanzeir. "Die actie, dat is Dante niet", vertelde Storm. "Het was wellicht een black-out, op het moment zelf."

  La Divina Commedia: "Nu moet Vanzeir wachten in het vagevuur"

  De kortsluiting bij Vanzeir kwam behoorlijk uit het niets, vonden ze ook aan tafel in Extra Time. "Het hele jaar is hij cool en rustig", zegt Van der Elst. "Hij blijft zich concentreren op het spel, wat er ook gebeurt. Hij maakt nooit misbaar, naar niemand."

   

  "Het is die naam: Dante", alludeert Joos met een knipoog op La Divina Commedia van de gelijknamige Italiaanse dichter. "Hij zat in de hemel met Union, zit nu na het voorval in de hel en hij zal in het vagevuur even moeten wachten."

   

  Vanzeir kwam vandaag met excuses op de proppen, in een video op sociale media. " Daarvoor las ik ergens dat Vanzeir zich nog niet had geëxcuseerd. De mensen verwachten dus dat hij op sociale media een video post?", zegt Joos.

   

  "Hij is zich na de wedstrijd in de kleedkamer bij Charleroi gaan verontschuldigen. Dat is toch voldoende?", vraagt Joos zich af. "Die excuses zijn in elk geval oprecht", voegt Van der Elst nog toe.