Ga naar de inhoud

meest recent

Belgian Bullets: "Het is een technische baan, dus als we foutloos blijven is top 8 misschien mogelijk"

 do 17 februari 2022 03:22

België heeft stilaan een heuse bobsleetraditie, want voor de 4e keer op een rij zullen de Belgian Bullets aan de start staan. An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts vertegenwoordigen deze keer ons land. Wat zijn hun ambities?

Terwijl onder meer Kim Meylemans en Evy Poppe al lang terug in België zijn, moeten An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts nog altijd wachten om eindelijk in actie te komen. De training van woensdag (zie "lees ook") verliep niet echt vlekkeloos, maar dat heeft het vertrouwen en humeur van de Belgian Bullets niet aangetast.

 

"We zijn hier al heel lang", vertelt Vannieuwenhuyse. "We hebben geprobeerd om het olympische gevoel op te snuiven en tegelijkertijd zoveel mogelijk energie te sparen om fris aan de start te komen. Dat is goed gelukt, maar nu beseffen we dat het echt is begonnen."

 

Vannieuwenhuyse en Aerts debuteerden allebei in Pyeongchang, maar wel met een andere partner. "Het is goed dat ik nu weet hoe alles in zijn werk gaat", zegt Aerts. "we hebben al wat meer ervaring."

 

"Ik vind deze baan leuker dan die van Pyeongchang", klinkt het bij allebei. "Het is vooral heel uitdagend", legt Vannieuwenhuyse uit. "Het geeft een goed gevoel als het dan lukt."

Deze baan is leuker en vooral uitdagender dan die van Pyeongchang.

Belgian Bullets

"Beter doen dan Pyeongchang, dus top 10"

De Belgian Bullets hebben geen geweldig seizoen achter de rug, maar ze beseffen dat het op deze technische baan snel kan keren. "Ik wil 4 goeie runs doen", zegt Vannieuwenhuyse. "Dan kun je een mooi resultaat neerzetten."

 

"We willen allebei beter doen dan in Pyeongchang. Ik was 12e met Sofie (Vercruyssen) en Sara 11e met Elfje (Willemsen). Dan spreken we dus over de top 10. Dan zit je ook niet ver van een olympisch diploma (top 8), wat al jarenlang ons doel is."

 

"Als de anderen foutjes maken op deze technische baan en wij niet, dan zit die top 8 er misschien in."

 programma Belgian Bullets
vrijdag 18 februari run 1 1'02"08 (17e) verslag
  run 2 1'02"12 (15e) verslag
zaterdag 19 februari run 3 1'02"11 (14e) verslag
  run 4 1'02"27 (15e) verslag
Lees ook: