Sergio Higuita opent zijn rekening bij Bora en soleert naar nieuwe Colombiaanse titel op de weg

Sergio Higuita wint zijn eerste koers in het shirt van Bora-hansgrohe.

Sergio Higuita krijgen we dit seizoen niet te zien in het groene shirt van Bora-hansgrohe. De klimmer kroonde zich voor een tweede maal tot Colombiaans kampioen op de weg. Yeison Rincon en Esteban Chaves (EF Education-EasyPost) mochten mee het podium op.

Higuita, die ook bijzonder snel is na een lastige wedstrijd, klaarde de klus na een knappe solo. Op 20 kilometer van de finish trok Higuita ten aanval, zijn concurrenten hadden geen gepast antwoord klaar.

 

Aan de finish hield de 24-jarige Colombiaan een comfortabele voorsprong over op Rincon en Chaves. Een ferme opsteker voor Higuita die met hoge verwachtingen door Bora-hansgrohe als nieuwe kopman werd binnengehaald.

De laatste meters van solist Higuita