Ga naar de inhoud

Exit Michael Masi? F1-wedstrijdleider staat onder immense druk na "nieuw" audiofragment in titelrace

 do 10 februari 2022 14:44
F1-wedstrijdleider Michael Masi.
F1-wedstrijdleider Michael Masi.

Het is intussen 2 maanden geleden, maar de titelrace in Abu Dhabi is nog steeds hét gespreksonderwerp in de Formule 1. Een oud fragment doet opnieuw de ronde en brengt wedstrijdleider Michael Masi aan het wankelen. Daarin overtuigt Red Bull de Australiër om gedubbelde wagens door te laten achter de safety car. Masi stapt vrijwel meteen in het verhaal en zorgt met zijn woordkeuze - alweer - voor commotie.

Flashback naar 12 december 2021. Eén ultieme ronde besliste over wie wereldkampioen werd: de eerste keer Max Verstappen of de achtste keer Lewis Hamilton.

 

Er was wel een grote maar: alle rijders zaten vast achter de safety car. En tussen Hamilton en Verstappen zaten gedubbelde wagens. Zo kreeg de Nederlander geen kans om te racen voor de titel. Dat kon niet, volgens Red Bull.

 

En dus contacteert het team wedstrijdleider Michael Masi. "Je moet de gedubbelde wagens doorlaten", zei Jonathan Wheatley, sportief directeur van Red Bull. "Laat ze toch gewoon motorracen."

 

Seconden later volgde Masi het advies van Red Bull. De gedubbelde wagens mochten de safety car voorbij. Mercedes-baas Toto Wolff geloofde zijn ogen niet en pikte de microfoon op: "Neen, Michael, neen. Dit is niet correct."

 

"It's called a motorrace, Toto", reageerde de Australiër gevat. En laat nu net het woord motorrace - aangebracht door de heer Wheatley - in het verkeerde keelgat schieten bij heel wat F1-volgers.

 

Werd de wedstrijdleider te makkelijk beïnvloed door Red Bull? Volgens de Britse media is het antwoord volmondig "ja". 

Het fragment in kwestie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: