Ga naar de inhoud

Oostenrijker Mayer pakt voor 3e Spelen op een rij een gouden medaille

 di 8 februari 2022 06:03

Matthias Mayer heeft met succes zijn olympische titel in de super-G verdedigd. De Oostenrijker was in Peking nipt sneller dan de Amerikaan Ryan Cochran-Siegle en de Noor Aleksander Aamodt Kilde. Mayer wint voor de 3e Winterspelen op een rij goud, na zijn titel op de afdaling in 2014 en zijn titel op de super-G in 2018.

Gisteren pakte Mayer nog brons in de afdaling, maar vandaag mikte hij nog hoger. Vooral in het laatste deel maakte hij het verschil in de super-G. Hij kwam van de afdaling bijgenaamd "the rock" in een tijd van 1'19"94. 

 

Daarmee deed hij erg nipt beter dan Cochran-Siegle. De Amerikaan deed Mayer nog zweten, maar kwam binnen in 1'19"98. Kilde, de Noorse leider in het wereldbekerklassement, zette de derde tijd neer.

 

Mayer is de eerste man die op drie Olympische Spelen op een rij goud kon pakken in het alpineskiën. In 2018 was hij ook al de beste op de super-G, in 2014 won hij goud op de afdaling.

 

"Ik besef het nog niet goed", zei de Oostenrijker kort na afloop. "Dit is zo'n groot succes."

 

De Zwitser Beat Feuz, die gisteren goud pakte op de afdaling en vier jaar eerder zilver won op de olympische super-G, haalde de finish niet. Hij miste een poortje, net als zijn landgenoot Marco Odermatt, de leider in de algemene wereldbeker.

Lees ook: