Ga naar de inhoud

Australië ontzegt Djokovic definitief toegang, rechtszaak uitgesteld tot maandag

 do 6 januari 2022 06:00

De Serviër Novak Djokovic zal zijn titel op de Australian Open deze maand niet kunnen verdedigen. De nummer 1 van de wereld heeft definitief geen visum gekregen en moet terug naar huis. Djokovic gaat wel nog in beroep, maar die rechtszaak vindt pas maandag plaats.

De soap lijkt ten einde gekomen. 

Dinsdag kreeg Novak Djokovic een medische uitzonderingsmaatregel om naar Melbourne te vliegen. Tot grote onvrede van het Australische volk, want Djokovic doet al een hele tijd mysterieus over zijn vaccinatiestatus.

 

Vaccinatie is verplicht in Australië om het land binnen te komen en het toernooi af te werken.

Toen de Serviër woensdagmorgen aankwam in Melbourne, werd hij vastgehouden op de luchthaven. De autoriteiten hadden problemen vastgesteld met zijn werkvisum.

 

Djokovic mist naar verluidt een officieel document waarin vermeld staat waarom aan hem een medische vrijstelling is verleend om zonder coronavaccinaties Australië binnen te mogen.

 

De Australische autoriteiten hebben Djokovic woensdagavond definitief de toegang tot het land ontzegd. "Regels zijn regels, zeker als ze met onze grenzen te maken heeft", zegt de Australische premier Scott Morrison.

 

"Niemand staat boven de regels. Dankzij ons sterk grensbeleid heeft Australië een van de laagste sterftecijfers ter wereld door Covid. We blijven waakzaam."

 

Volgens de Australische media wordt Djokovic morgen op een vliegtuig naar huis gezet. Hij zit nu in een quarantainehotel in Melbourne. Zijn advocaten vechten het besluit van de Australische autoriteiten nog aan. Persbureau Reuters meldt dat de rechtszaak zou worden uitgesteld tot maandag.

Niemand staat boven de regels

Australische premier Scott Morrison

Minister van Volksgezondheid: "Geen visum betekent het land verlaten"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: