Genk-watcher Stef Wijnants: "Met Bernd Storck wordt het discipline en pure ernst"

  Bernd Storck met zijn eerste instructies voor de spelers van Racing Genk.

  Bernd Storck moet als opvolger van John van den Brom Racing Genk uit de grijze middenmoot zien te halen. "Je voelt dat er geen ruimte voor improvisatie zal zijn. Discipline is zijn stokpaard", schetst onze voetbalcommentator Stef Wijnants. 

  Schokeffect

  We zagen gisteren een sterke persoonlijkheid op zijn voorstelling in Genk. Bernd Storck sprak luid en duidelijk, in het Duits en in het Engels. En iedereen luisterde.

   

  Met Storck wordt het pure ernst in Genk. Discipline is zijn stokpaard, elke seconde van de dag zal er gewerkt moeten worden.

   

  John van den Brom gaf zijn spelers veel vertrouwen. Zij mochten zelf naar oplossingen zoeken.

   

  Met Storck voel je dat er geen ruimte voor improvisatie zal zijn. Hij wil als een voetballeraar zijn spelers tools aanreiken.

   

  Dat gaat zeker een schokeffect teweegbrengen. Benieuwd of het ook gaat werken. 

   

  Clubs als Cercle of Moeskroen behoeden voor de degradatie is nog iets anders dan succes boeken met een topclub als Racing Genk. En ervaring bij topclubs heeft de 58-jarige Duitser nauwelijks.

  Clubs als Cercle of Moeskroen behoeden voor de degradatie is nog iets anders dan succes boeken met een topclub als Racing Genk.

  De visie? Winnen

  Bernd Storck wordt de 32e trainer in 33 jaar bij Racing Genk, de 9e in 7 jaar.

  Met Peter Maes koos Genk voor buikgevoel, met Hannes Wolff voor een laptoptrainer, Felice Mazzu kende het mijnwerkersverleden van de club en de fans. 

  Dat zijn allemaal verschillende visies, maar die van nu is heel eenvoudig: Genk moet zo snel mogelijk weer winnen. Liefst straks al in de Europa League tegen Rapid Wien.


  Overwinteren is belangrijk, maar momenteel niet zo cruciaal als opklimmen in de competitie. Daar hebben ze de spelers voor. En die zullen allemaal moeten volgen.

  Stef Wijnants volgt het reilen en zeilen van Racing Genk op de voet.

  Stef Wijnants