Ga naar de inhoud

Cédric Van Branteghem volgt Philippe Vander Putten op als CEO van het BOIC

 di 7 december 2021 20:50

De Raad van Bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft Cédric Van Branteghem benoemd tot zijn nieuwe CEO. De 42-jarige ex-atleet verlaat Golazo, waar hij onder meer meetingdirecteur van de Memorial Van Damme voor was.

Na de Olympische Winterspelen houdt Philippe Vander Putten het voor bekeken als CEO van het BOIC. Hij wil zich toeleggen op andere projecten.

 

In zijn zoektocht naar een opvolger is het BOIC uiteindelijk bij Cédric Van Branteghem uitgekomen. De ex-topsporter deed twee keer mee aan de Spelen en was meetingdirecteur van de Memorial Van Damme voor sportbedrijf Golazo. Op 1 maart 2022 volgt hij Vander Putten officieel op.

 

"Ik dank het BOIC  voor het vertrouwen", zegt Van Branteghem in een eerste reactie. "Ik kijk ernaar uit om Team Belgium te versterken. Ik heb in het verleden al veel mooie momenten beleefd met Team Belgium, het voelt dan ook een beetje aan als thuiskomen."

 

"Onze belangrijkste prioriteit zal zijn om samen met alle betrokken partners verder te bouwen met de ambitie om het aantal Belgische atleten in de wereldtop op de Spelen te verhogen. Ik kijk uit naar deze uitdaging."

 

Ook BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive is in de wolken met zijn nieuwe CEO. "Ik ben tevreden dat Cédric zich aangesproken voelde door onze vacature. Hij heeft een indrukwekkend parcours afgelegd, zowel als topsporter als op professioneel vlak. Samen met de Raad van Bestuur kijk ik uit naar deze nieuwe samenwerking."

Ik heb in het verleden al veel mooie momenten beleefd met Team Belgium, het voelt dan ook een beetje aan als thuiskomen.

Cédric Van Branteghem

"Voel me zelf nog altijd een atleet"

"Het is heel fijn om deze erkenning te krijgen", zei Van Branteghem in een uitgebreide reactie aan onze redactie. "Het is fijn om met de olympische beweging aan de slag te kunnen, het hoogst mogelijk in de sport."

 

Wat heeft Van Branteghem overhaald? "Het gaat om het BOIC, het hoogste sportorgaan in België. Alles wat met die ringen te maken heeft, is mytisch. De Belgische atleten doen het goed en ik wil daarop verderbouwen. Er kunnen zeker nog zaken beter en daar wil ik voor gaan."

 

"De samenwerking met de verschillende gemeenschappen vind ik een uitdaging en heel belangrijk. Ik wil mij vooral in dienst van de atleten stellen, want ik voel me zelf nog altijd een atleet."

Ik wil mij vooral in dienst van de atleten stellen, want ik voel me zelf nog altijd een atleet.

Cédric Van Branteghem
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.