Ga naar de inhoud
WK-kwalificatie UEFA
speeldag 10

WK-kwalificatie UEFA klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
20
8
6
0
2
25
6
2
Wales
15
8
4
1
3
14
9
3
Tsjechië
14
8
4
2
2
14
9
4
Estland
4
8
1
6
1
9
21
5
Wit-Rusland
3
8
1
7
0
7
24
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Wales
0
0
0
0
0
0
0
3
Tsjechië
0
0
0
0
0
0
0
4
Estland
0
0
0
0
0
0
0
5
Wit-Rusland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Wales
0
0
0
0
0
0
0
3
Tsjechië
0
0
0
0
0
0
0
4
Estland
0
0
0
0
0
0
0
5
Wit-Rusland
0
0
0
0
0
0
0

Martinez roept Dante Vanzeir en Wout Faes op voor WK-kwalificaties

 vr 5 november 2021 12:04
Dante Vanzeir zet zijn doelpunten om in een selectie voor de Rode Duivels.

Bondscoach Roberto Martinez heeft Dante Vanzeir en Wout Faes geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland (13 november) en Wales (16 november). Het is voor de twee jonge Belgen hun eerste selectie voor de Rode Duivels.

Wie moet de Belgische aanvalslinie leiden? Op die vraag moest Martinez met de blessures van Romelu Lukaku en Michy Batshuayi een creatief antwoord verzinnen. Met Dante Vanzeir, de topschutter van Union, schudt hij een verrassing uit zijn mouw.

 

Vanzeir, die voor het eerst wordt opgeroepen bij de Rode Duivels, moet samen met Christian Benteke en Divock Origi de aanval stofferen. Het is 45 jaar geleden dat met Jan Verheyen een speler van Union werd opgeroepen voor de nationale ploeg.

 

"Dante beleeft een geweldig verhaal bij Union. Zijn evolutie is indrukwekkend", verklaart Martinez zijn keuze. "Felice Mazzu creëerde een winnaarsmentaliteit bij Union, Vanzeir is daar de belichaming van. Met twee geblesseerde spitsen is dit voor hem de kans om ervaring op te doen."

 

"Hij is het gewoon om met twee spitsen te spelen. Hij penetreert de defensieve lijn graag en geeft een ploeg ruimte. Vanzeir heeft zijn plekje verdiend bij de Rode Duivels, nu moet ik bekijken of ik hem ook een rol kan geven op het veld."

De afwezigheid van Romelu Lukaku kan ik op verschillende manieren opvangen, al kan niemand Lukaku helemaal vervangen.

Roberto Martinez

Ook Divock Origi, die eindelijk weer kansen krijgt bij Liverpool, sluit weer aan bij de Rode Duivels. Zijn laatste speelminuten dateren van 8 oktober 2020 in de interland tegen Ivoorkust. Maar als het om het type spits gaat, lijkt Christian Benteke het dichtst aan te sluiten bij het profiel van Lukaku.


"De afwezigheid van Romelu Lukaku kan ik op verschillende manieren opvangen", zegt de bondscoach. "Als targetspits denk ik bijvoorbeeld aan Cristian Benteke. Origi, Vanzeir en Trossard zijn dan meer dynamische spitsen, al kan niemand Lukaku helemaal vervangen."

Krijgt Divock Origi een kans tegen Estland of Wales?

"Mooie kans voor Wout Faes"

Lukaku en Batshuayi zijn niet de enige vaste waarden die het tweeluik Estland-Wales moeten missen. Jérémy Doku is nog niet helemaal fit en ook voor Zinho Vanheusden komt een selectie te vroeg. Thomas Vermaelen kan niet naar België komen door de strenge quarantaineregels in Japan.

 

Ook in de achterhoede moest Martinez dus wat gaten vullen. De bondscoach klopte voor het eerst aan bij Wout Faes, die bij Stade Reims speelt. Ook de linksvoetige Arthur Theate (Bologna) werd weer opgeroepen.

 

"Wout Faes is een jonge verdediger die elke minuut speelt in Frankrijk", zegt Martinez. "Hij zit volop in zijn ontwikkeling, de Rode Duivels zijn een volgende stap in zijn carrière. Zinho Vanheusden en Sebastiaan Bornauw zijn geblesseerd, dus is dit een mooie kans voor Faes."

Wout Faes zit volop in zijn ontwikkeling, de Rode Duivels zijn een volgende stap in zijn carrière. 

Roberto Martinez

"Eden Hazard moet gewoon matchritme opdoen"

Met een overwinning tegen Estland zijn de Rode Duivels zeker van hun ticket voor het WK in Qatar. "Het WK wordt over een jaartje al gespeeld, dus ik ben al even bezig om het team daarop voor te bereiden", aldus Martinez. "Onze enige focus ligt op de kwalificatie voor de eindronde."

 

Zal Eden Hazard een hoofdrol kunnen spelen op dat WK? De Rode Duivel sukkelt al even met zijn vorm en zit vaker op de bank dan hem lief is. Maar de bondscoach maakt zich nog niet al te veel zorgen.

 

"Als buitenstaander kijken we anders naar de situatie van Eden Hazard. Hij speelt minder minuten dan we hoopten. We hebben een goede relatie met de medische staf van Real Madrid." 

 

"Zij verzekerden dat hij volledig fit is en extra hard aan het trainen is voor de rest van het seizoen. Nu moet hij spelen om matchritme op te doen. Zijn focus en attitude zitten alvast goed."

De 29 namen van Roberto Martinez
Thibaut Courtois Real Madrid
Simon Mignolet Club Brugge
Koen Casteels Wolfsburg
Matz Sels Straatsburg
Toby Alderweireld Al-Duhail
Dedryck Boyata Hertha Berlijn
Jason Denayer Olympique Lyon
Leander Dendoncker Wolverhampton
Wout Faes Stade Reims
Arthur Theate Bologna
Jan Vertonghen Benfica
Yannick Carrasco Atletico Madrid
Timothy Castagne Leicester City
Thorgan Hazard Dortmund
Thomas Meunier Dortmund
Alexis Saelemaekers AC Milan
Kevin De Bruyne Manchester City
Dennis Praet Torino
Albert Sambi Lokonga Arsenal
Youri Tielemans Leicester City
Hans Vanaken Club Brugge
Axel Witsel Dortmund
Charles De Ketelaere Club Brugge
Eden Hazard Real Madrid
Dries Mertens Napoli
Leandro Trossard Brighton
Christian Benteke Crystal Palace
Divock Origi Liverpool
Dante Vanzeir Union
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.