Ga naar de inhoud

Olympiër Tim Brys heeft het gehad met dieet, maar gaat door bij de zwaargewichten

 wo 27 oktober 2021 18:10
Niels Van Zandweghe (links) en Tim Brys (rechts).

Na zes jaar zwaar trainen en elke dag op zijn lichaamsgewicht letten, neemt roeier Tim Brys afscheid van het roeien in de lichte categorie. Hij gaat wel nog door als roeier bij de "zwaargewichten".

Niels Van Zandweghe moet op zoek naar een andere partner in de lichte dubbel twee, de roeicategorie waarmee hij samen met Tim Brys deelnam aan de Olympische Spelen in Tokio. 

 

Brys had al een tijdje aangegeven dat hij het steeds moeilijker vond om constant op zijn gewicht te letten. Brys is 1,90m, maar om in de categorie van de lichtgewichten te mogen deelnemen moest hij onder de 72,5 kilogram blijven. 

 

"Dit waren mijn 6 jaar van hard werken om onze droom te realiseren om olympiërs te worden. Het was een fantastisch avontuur", schrijft Brys op Instagram.

 

"Voor mij was de strijd met de weegschaal moeilijk geworden. Roeien bij de lichtgewichten werd fysiek en mentaal zwaar. Na overleg met verschillende mensen is duidelijk geworden dat ik de volgende drie jaar een beetje zwaarder zal zijn in een poging mijn tijden te verbeteren."

 

Brys stopt dus niet met roeien, maar zal voortaan in de zwaardere categorie zijn kans gaan. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.