Ga naar de inhoud

Man van vermoorde Keniaanse atlete Agnes Tirop is opgepakt in Mombassa

 do 14 oktober 2021 23:58
" "
Agnes Tirop (25) was de nummer 4 van Tokio op de 5.000 meter. Ze werd dood aangetroffen in haar huis met messteken.

De Keniaanse politie heeft de echtgenoot van de vermoorde atlete Agnes Tirop gearresteerd in grootstad Mombassa. De man is de hoofdverdachte in de zaak, die een schokgolf door het Afrikaanse land en de atletiekwereld stuurt.

Vandaag/vrijdag wordt de man voor de rechter gebracht. De 25-jarige Tirop werd woensdag dood teruggevonden bij haar thuis in Iten, een stad op hoogte in het westen van Kenia waar veel langeafstandslopers trainen.

De dubbele WK-medaillewinnares op de 10.000 meter (2017 en 2019) en nummer 4 van de Spelen in Tokio op de 5.000 meter was neergestoken.

Haar partner wordt beschouwd als hoofdverdachte, omdat hij de ouders van Tirop had opgebeld met de melding "iets slechts te hebben gedaan".

De moord op de beloftevolle atlete is groot nieuws in de Keniaanse media. De nationale atletiekbond schortte alle competities 2 weken op als eerbetoon en ook president Uhuru Kenyatta bracht haar hulde.

Lees ook: