Keniaanse topatlete (25) - vierde op de Spelen - vermoord in haar huis

  Agnes Tirop liep voor Kenia mee in de 5.000 meter op de Olympische Spelen in Tokio.

  Droevig nieuws uit de atletiekwereld. De Keniaanse Agnes Tirop, de nummer 4 van de olympische finale op de 5.000 meter in Tokio, is dood aangetroffen in haar woning in Iten, in Kenia. De 25-jarige had steekwonden in haar buikstreek.

  De lokale krant The Standard maakte het nieuws wereldkundig. Topman Barnaba Korir van de Keniaanse atletiekbond bevestigde de criminele feiten. De verdachte van de moord is de ex-partner van Tirop.

   

  Tirop is een vedette in haar land: op de WK's van Londen 2017 en Doha 2019 was ze goed voor brons op de 10.000 meter.

  Enkele weken na de Spelen liep ze in de Duitse stad Herzogenaurach een wereldrecord op de 10 kilometer in een race met alleen vrouwen. Met 30'01" dook Tirop maar liefst 28 seconden onder de oude toptijd die sinds 2002 op naam stond van de Marokkaanse Asmae Leghzaoui.