Ga naar de inhoud

Mark Cavendish: "Onderhandelingen met Patrick Lefevere zijn aan de gang"

 za 4 september 2021 20:17

Mark Cavendish gaat vanaf zondag op zoek naar zegeruikers in eigen land. De sprinter van Deceuninck-Quick Step is een van de blikvangers in de Tour of Britain. Over zijn toekomst is hij duidelijk: "Nu stoppen zou makkelijk zijn."

De carrière van Mark Cavendish zat eind vorig jaar op een dood spoor. Maar de Britse sprinter kreeg onderdak bij Deceuninck-Quick Step en dat haalde het beste in Cavendish weer naar boven. Zo won hij dit seizoen onder meer vier ritten in de Tour en de groene trui, een sprookje.

 

"In het begin van het jaar dacht ik dat ik bezig was aan mijn laatste seizoen", vertelde Cavendish op een persmoment aan de vooravond van de Tour of Britain. Ik wist dat ik nog goed was, maar je moet het ook nog tonen in koers. Uiteindelijk werd het wel een sprookje."

 

"Of ik nu nog verder wil koersen? Na zo'n verhaal zou het gemakkelijk zijn om te stoppen, want er bestaat een risico dat ik volgend jaar niet meer win. Maar ik geloof er gewoon in dat ik dit niveau kan houden, meer zelfs ik geloof dat ik nog beter kan worden."

Het is niet mijn beslissing of ik bij Deceuninck- Quick Step blijf of niet.

Mark Cavendish

"Ik steek er niet meer met kop en schouders bovenuit, het kan nog beter en daarom wil ik verder koersen. Ik houd nog veel van fietsen. Ik heb dit jaar nog koersen verloren, dat gebeurde vroeger nooit."


"Dit jaar won ik veel, maar ik eindigde ook vaak tweede of derde. Ik wil terug naar dat niveau dat ik niet meer verlies. Ik geloof erin dat het mogelijk is. Daarom wil ik graag verder koersen, liefst bij de ploeg waar ik nu ben."


"De onderhandelingen zijn aan de gang, maar ik weet het niet. Het is niet aan mij." Kan Cavendish nog voor een andere ploeg dan "The Wolfpack" rijden? "Zoals ik al zei, het is niet mijn beslissing of ik hier blijf of niet", was het korte antwoord.

rittenschema

        winnaar leider
rit 1 05/09 Penzance - Bodmin 181 km Van Aert Van Aert
rit 2 06/09 Sherford - Exeter 184 km Carpenter Carpenter
rit 3 07/09 Camarthenshire - Camarthenshire (ploegentijdrit) 27,5 km Ineos Hayter
rit 4 08/09 Aberaeron - Great Orme 210 km Van Aert Van Aert
rit 5 09/09 South Cheshire - Warrington 152 km Hayter Hayter
rit 6 10/09 Carlisle - Gateshead 193 km Van Aert Hayter
rit 7 11/09 Hawick - Edinburgh 195 km Lampaert Hayter
rit 8 12/09 Stonehaven - Aberdeen 173 km Van Aert Van Aert