Ga naar de inhoud

Dressuuramazones Michèle George en Manon Claeys: "Super onthaald"

 do 2 september 2021 21:49
" "
Michèle George (2x goud) en Manon Claeys (2x brons).

De succesvolle paradressuuramazones Michèle George en Manon Claeys zijn weer in het land. Samen met nog andere Belgische paralympische atleten werden de twee door familie en vrienden triomfantelijk opgewacht in Zaventem.

De 2 ruiters liepen voorop, George met de 2 gouden medailles om haar nek, Claeys met de 2 bronzen. Ondanks alle successen deed het na een wekenlang verblijf in Japan vooral veel deugd om weer thuis te zijn.

 

"Dankjewel voor zo'n mooi onthaal", glunderde George. "Dat is ongelooflijk. We zijn 3 weken van huis geweest, dat is best lang. En als je dan thuiskomt, kom je ook echt thuis. België is thuiskomen: het onthaal was fantastisch, jullie zijn hier. Ik vind het gewoon super."

 

George pakte de dubbel met een nieuw paard, Best of 8. "Ik had er alle vertrouwen in. Maar het was een nieuw paard en ze had nog nooit gevlogen. Met het klimaat erbij waren er veel onbekende factoren. Ze deed dat voorbeeldig."

Tokio 2020 werden de coronaspelen genoemd. Met heel wat kritiek op de strenge aanpak. Maar George wil daar niets van weten: "De mensen in Japan en hebben een heel warme "hosting" gedaan, ze stonden op elk moment ter beschikking om te helpen. De installaties waren meer dan top."  

 

Wat gaat ze nu als eerste doen? "Naar de merrie (Best of 8, red) rijden. Zij is 3 à 4 uur geleden geland. Mijn beste vriendin heeft ze in de stal gezet. Ik ga er nu eerst naartoe om ze een dikke knuffel te geven." (lees voort onder video)

Claeys: "Mijn prestaties beginnen stilaan door te dringen"

Manon Claeys was door het dolle heen na haar 2e brons. "Mijn prestaties beginnen stilaan door te dringen, maar we blijven met de voetjes op de grond. Morgen is het weer een nieuwe dag."

 

Ze vond haar eerste paralympische editie "heel apart": "In het begin had ik niet echt 100 procent door dat we op de Paralympische Spelen waren. Toen ik bij mijn eerste proef binnenreed, was dat wel overweldigend en dacht ik: "Het is echt.""

 

Haar eerste editie levert meteen 2 medailles op: "Dat belooft", lacht ze. "Voor mezelf had ik gemikt op top 5, die 2 bronzen medailles maken me dus superblij."

 

Claeys hoorde bij aankomst ook dat minister Somers er wil voor zorgen dat olympische en paralympische prestaties/medailles evenveel vergoed worden. "Ik vind dat heel positief dat wij gelijkgesteld worden met de valide sporters. Wij zijn ook atleten die het land vertegenwoordigen. Het zou fantastisch zijn."

Bekijk het verslag in het Journaal: