Ga naar de inhoud

Rode Duivels blijven ook na het EK voetbal op 1 van de FIFA-ranking

 wo 11 augustus 2021 12:32

Het EK voetbal was geen onverdeeld succes voor België , maar toch hebben de Rode Duivels hun leiderspositie op de FIFA-ranglijst kunnen behouden. Over een maand staat België 3 jaar onafgebroken op de eerste plaats.

Morgen wordt de nieuwe FIFA-ranking bekendgemaakt, maar nu al weten we dat België op 1 zal blijven staan, ondanks de ietwat teleurstellende kwartfinale op het EK voetbal.

 

Ook voor de Fransen viel het EK tegen en de wereldkampioen moet die prestatie bekopen met een terugval naar de 3e plaats. Brazilië, dat de finale van de Copa America verloor, wipt over Frankrijk. Europees kampioen Italië rukt op naar de 5e plaats, vlak achter verliezend finalist Engeland.

 

Maar de Belgen blijven dus op 1 staan en ze staan daar al meer dan 1.000 dagen. Enkel Spanje en Brazilië doen op de eeuwige ranglijst beter.