Ga naar de inhoud

Teleurgestelde Kopecky en D'hoore na ploegkoers: "We hadden er meer van verwacht"

 vr 6 augustus 2021 12:13
Lotte Kopecky ging hard tegen de grond. Later in de wedstrijd kwam ook D'hoore ten val.

Lotte Kopecky en Jolien D'hoore hebben hun medailleambities in de ploegkoers niet kunnen waarmaken. In het begin liepen ze achter de feiten aan, even later trokken twee valpartijen een definitieve streep door hun kansen. "In de aflossing maakten we een fout", zegt Lotte Kopecky.

De ploegkoers liep op een sisser af voor D'hoore en Kopecky. "In het begin van de wedstrijd hadden we het moeilijk. We zaten op een kleinere versnelling dan de rest, maar normaal konden we er in het tweede deel van de wedstrijd wel doorkomen met die versnelling", zegt Kopecky.

 

"We rijden dan mee in de vlucht in het tweede deel, dat was perfect. Als we daar een ronde namen op het peloton, deden we mee voor brons. Maar in de aflossing maken we een fout en was onze koers gedaan. We hadden er veel meer van verwacht."

 

Ook al hadden de Belgen geen punten gescoord in de beginfase toch zag Kopecky nog kansen. "In dat groepje zaten ook de Denen en die zijn nog tweede geworden. Met een ronde extra stonden we op 22 punten, de derde plek had uiteindelijk maar 26 punten."

 

"Ik ben vooral ontgoocheld, want we kwamen niet naar hier voor een 10e plaats." Zondag mag Kopecky het nog eens proberen in het omnium. "De conditie zit goed, ik moet dus snel de knop omdraaien."

D'hoore: "We hebben onze weg nooit gevonden"

Na afloop zagen we een zichtbaar teleurgestelde Jolien D'hoore. "Dit komt redelijk hard binnen. We hebben in het begin onze weg moeten zoeken, maar we hebben die eigenlijk nooit gevonden. Zeker met die valpartij van Kopecky en van mij. Dat is een goede samenvatting van onze koers."

 

"Het is zuur, want we hebben echt hard gewerkt voor deze dag. Dan is dit teleurstellend. Soms gaat het heel goed en ontwijk je elke valpartij, vandaag zaten we gewoon midden in de chaos en liep het niet."

 

Een afscheid in mineur dus voor D'hoore, die er na dit seizoen mee stopt. "De ontgoocheling primeert, dit is niet waar ik zo hard voor gewerkt heb. Ik had vandaag op veel meer gehoopt maar het is er niet uitgekomen."

programma Jolien D'hoore
vrijdag 6 augustus ploegkoers (met Lotte Kopecky) 10e verslag  
programma Lotte Kopecky
zondag 25 juli wegrit 4e verslag
vrijdag 6 augustus ploegkoers (met Jolien D'hoore) 10e verslag
zondag 8 augustus omnium opgave na val verslag
Lees ook: