Ga naar de inhoud

Elise Vanderelst gaat met 5e verliezende tijd naar de halve finales

 ma 2 augustus 2021 03:07
Elise Vanderelst naar de halve finales.

Het was nagelbijten, maar Elise Vanderelst heeft de reeksen overleefd. Onze landgenote liep steevast mee op de voorposten van het pak, maar op 100 meter van de finish plafonneerde ze. Ze zakte weg naar de 9e plaats in haar reeks (4'05"63), maar werd met de 5e verliezende alsnog opgevist voor de volgende ronde.

Elise Vanderelst heeft zich vanmorgen geplaatst voor de halve finales op de 1.500m. Onze landgenote schoot uit de startblokken in haar reeks en nestelde zich in het zog van de koploopster. 

 

Het leek een koud kunstje te worden voor Vanderelst, maar de warme omstandigheden (36 graden) speelden haar parten in de laatste rechte lijn. Ze viel helemaal stil en werd nog gepasseerd door een handjevol loopsters. 

 

"Het is hier echt heel warm. Het was zo'n snelle wedstrijd en op het einde had ik de benen niet meer. Ik hoop dat de chrono misschien nog goed genoeg is om door te gaan", vertelde ze zelf.

 

Dat was geen ijdele hoop. Vanderelst eindigde als 9e in haar reeks (enkel de eerste 6 gaan rechtstreeks door), maar werd met de vijfde verliezende tijd (4'05"63) alsnog opgenomen in het kransje atleten die de halve finales mag lopen. 

Vanderelst eindigt 9e in haar reeks: "Er mag niet veel meer gebeuren"

Vanderelst na kwalificatie: "Als halve finales niet gelukt was, was de teleurstelling groot geweest"

programma Elise Vanderelst
maandag 2 augustus reeksen 9e  
woensdag 4 augustus halve finale 12 u  
vrijdag 6 augustus finale 14.50 u  
Lees ook: