Ga naar de inhoud

Frankrijk klopt Japan in de olympische teamfinale judo

 za 31 juli 2021 13:40

Frankrijk heeft Japan van de ultieme bekroning op het olympisch judotoernooi gehouden. Het klopte de topfavoriet in de finale van het gemengde landentoernooi met 4-1. Japan sluit het judotoernooi zo toch met een kleine domper af, ondanks de individuele successen. 

Met 11 judomedailles op zak wilde thuisland Japan in de landencompetitie de kers op de taart zetten op de slotdag van het olympisch judotoernooi. 

Net als op het WK eerder dit jaar troffen Japan en Frankrijk elkaar in de finale, toen won Japan. Maar Frankrijk kon rekenen op olympische medaillewinnaars Abegnenou en Riner voor een voorsprong. 

 

Cysique, zilveren medaille in de klasse tot 57 kilogram, haalde het beslissende punt binnen (1-3), waardoor het fenomeen Shohei Ono (olympisch kampioen in Rio en Tokio) zelfs niet op de tatami kwam.

Dan toch goud voor Teddy Riner

Teddy Riner haalde gisteren (slechts) brons, maar kan dan toch naar huis met een derde olympische gouden medaille. Japan beëindigt het olympisch judotoernooi zo met zilver. Een kleine domper voor het thuisland van het judo na een indrukwekkend toernooi (9 x goud, 1 x zilver en 1 x brons).

Het gemengde landentoernooi stond voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen. Hierin nemen landen het als team tegen elkaar op in 6 gewichtsklasses: -73kg, -90kg en +90 kg bij de mannen en -57kg, -70kg en +70 kg bij de vrouwen.