Ga naar de inhoud

Geen nieuwe medaille voor Van Snick na ippon in golden score

 zo 25 juli 2021 10:15
Geen bronzen medaille voor Van Snick.

Geen bronzen medaille voor Charline Van Snick (IJF 7) in het judo. De bronzen medaillewinnares van Londen, toen in de gewichtsklasse tot 48 kg, won haar eerste twee ronden, maar verloor dan in de kwartfinales van de Italiaanse Giuffrida. In de herkansingen, die mogelijk nog kans gaf op een bronzen medaille, verloor ze meteen van de Britse Chelsie Giles.

Na een zware blessure begin dit jaar was Charline Van Snick gebrand op een goede prestatie. Daarvoor moest ze in de eerste ronde wel de Canadese Ecatarina Guica opzijzetten, op papier een haalbare kaart.

 

De Canadese begon erg agressief aan de kamp, maar Van Snick liet zich niet van de wijs brengen. De Belgische verdedigde goed en zette zelfs als eerste een punt op de tabellen. Van Snick kreeg met een mooie worp Guica bijna op haar rug: waza-ari en 1-0 voor onze landgenote.

 

Daarna sukkelde Van Snick even met het elastiekje in haar haar. Dat zorgde ervoor dat het tempo even uit de wedstrijd verdween. Guica moest komen, maar het was Van Snick die de wedstrijd helemaal afmaakte. Een klem van Van Snick deed de Canadese afkloppen. Ippon dus en zo mocht de 30-jarige Van Snick naar de volgende ronde.

Ook Cohen kan Van Snick niets in de weg leggen

In die 1/8e finale wachtte de Israëlische Gili Cohen, de nummer 13 van de wereld. Van Snick had tegen Guica het nodige vertrouwen opgedaan en ging voortvarend van start. 

 

Maar bijna ging het mis. Na een goede worp van de Israëlische ging Van Snick tegen de grond. De scheidsrechter gaf geen score, waardoor onze landgenote het grondgevecht aanging. Net als in de vorige ronde zorgde een armklem van Van Snick voor de beslissing en mocht Van Snick na een snelle wedstrijd naar de kwartfinales.

Van Snick mist op een haar na de halve finales

Zo sterk Van Snick in de vorige ronde van start ging, zo afwachtend het was tegen de Italiaanse Giuffrida, in Rio nog goed voor zilver. Van Snick probeerde het succesrecept van de vorige rondes te herhalen en ging resoluut voor het grondgevecht.

 

De Italiaanse zette daar weinig tegenover, tot ze 10 seconden voor tijd genadeloos toesloeg. Een waza-ari bracht Van Snick op een 1-0-achterstand. Een score die ze zo kort voor het einde niet meer kon goedmaken.

 

Van Snick komt zo straks in actie tijdens de herkansingen. Daar kan onze 30-jarige landgenote alsnog een bronzen medaille uit de brand te slepen. In die herkansingen wacht de Britse Chelsie Giles.

Van Snick ligt eruit na ippon tegen Giles

Ook de partij tegen de Britse Chelsie Giles begon afwachtend. Beide judoka's slaagden er niet echt in om de bovenhand te nemen. Giles kreeg uiteindelijk ook een bestraffing voor passiviteit.

 

Van Snick hield haar verdediging goed gesloten en probeerde vooral te reageren op de pogingen van Giles, maar de wedstrijd ging toch al snel naar een golden score.

 

Daarin pakte Giles uit met een sterke verrassingsaanval. Van Snick ging plat op de rug. Een ippon voor Giles was het resultaat. Geen nieuwe bronzen plak dus voor Van Snick.

Van Snick verliest ook de herkansing en is uitgeschakeld

Van Snick is groggy na de kamp en moet met rolstoel weggereden worden

programma Charline Van Snick
zondag 25 juli -52 kg out in kwartfinales  
zondag 25 juli herkansingen -52 kg out  
Lees ook: