Ga naar de inhoud

Carapaz geniet van het goud: "Je moet er altijd in geloven"

 za 24 juli 2021 12:59
Richard Carapaz pronkt met zijn gouden medaille.
Richard Carapaz pronkt met zijn gouden medaille.

En of hij geschiedenis geschreven heeft. Richard Carapaz pakte vandaag de 2e olympische gouden medaille ooit voor Ecuador. "Dit is een ongelooflijk moment voor mij", vertelde de 28-jarige renner.

Ecuador heeft geen al te grote geschiedenis als het op medailles op de Olympische Spelen aankomt. Voor vandaag kon enkel Jefferson Perez medailles op zak steken. In 1996 pakte hij goud op de 20 kilometer snelwandelen en in 2008 pakte de man zilver in hetzelfde onderdeel. 

 

Nu komt daar met Richard Carapaz een gouden medaille bij. "Dit is een ongelooflijk moment voor mij", zei de renner van Ineos. "Je moet er altijd in geloven. Ik heb zo hard gewerkt om hier te zijn, het is een groots moment."

 

"Ik kan alleen maar danku zeggen aan de Ecuadoranen voor de steun. Om ons een flinke duw in de rug te geven."

"Ik moest wachten op mijn moment"

"Het was een heel zware koers", ging Carapaz verder. "Ik had geen ploeg zoals de anderen en ik moest geduldig zijn en wachten op mijn moment. Toen ik zag dat we met 2 vooraan reden met 20 seconden voorsprong, wist ik dat we voor de medailles zouden strijden."

 

"Maar ik twijfelde nog tot op het einde omdat er achter mij een aantal sterke renners konden terugkeren. Dit is de 2e gouden medaille voor mijn land op de Olympische Spelen. Het is iets heel speciaal."

Lees ook: