Emotionele Cavendish na zege: "Velen geloofden niet meer in mij"

  Mark Cavendish is enorm emotioneel na zijn 31e ritzege.

  Cav is back! Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) wint vijf jaar na zijn laatste overwinning in de Tour opnieuw een rit in de Ronde van Frankrijk. In de sprint remonteerde hij onze landgenoot Jasper Philipsen op weg naar zijn 31ste zege in de Tour. "Hier zijn was al speciaal genoeg", zegt Cavendish.

  Overmand door emoties zocht Mark Cavendish naar de juiste woorden om zijn gevoel te omschrijven. "Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Hier zijn was al speciaal genoeg. Ik had nooit verwacht dat ik nog zou terugkomen naar deze wedstrijd."

   

  "Het hele team deed het perfect. We twijfelden of we de vlucht nog konden terughalen. Dan geraakten we ook nog Ballerini kwijt. Je hebt dan de groene trui en wereldkampioen, Julian Alaphilippe, die er alles aan deed om de vluchter te  pakken. Hij heeft echt alles gegeven."

   

  "Er waren er zoveel die niet meer in mij geloofden. Die gasten geloofden wel nog in mij. Als je naar Deceuninck-Quick Step gaat, weet je dat zij de beste renners ter wereld hebben. Ik had er nooit aan gedacht om terug in de Tour te rijden."

   

  "Alles valt nu in elkaar. Ik wou nooit dat er slechte dingen gebeurden met anderen. Maar na de laatste jaren is het gewoon tof om wat geluk te hebben."

  Na de laatste jaren is het tof om wat geluk te hebben

  Mark Cavendish

  Het (korte) eerste interview met Cavendish

  "De steun die je van Lefevere krijgt is ongelofelijk"

  Na de podiumceremonie blonk Cavendish in zijn groene trui. Hij benadrukte nog maar eens de rol van Patrick Lefevere. "Ik wist dat we met deze ploeg een goede kans maakten."

   

  Vervolgens wijst Cavendish in de richting van Patrick Lefevere. "Soms zegt hij dingen waarmee hij in de problemen komt, maar je mag zijn rol echt niet onderschatten.  De steun die je van deze man krijgt is ongelofelijk."

   

  "Hij heeft een hart, die mensen soms niet zien. Maar ik bedankte hem nogmaals voor de kans die hij me gegeven heeft", zegt een ontroerde Cavendish.