Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
3
2
1
1
0
3
2
2
België
3
2
1
1
0
2
1
3
Slovakije
3
2
1
1
0
2
2
4
Oekraïne
3
2
1
1
0
2
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Peter Vandenbempt na Finland - België: "Er ontbrak vaart in het spel"

 ma 21 juni 2021 23:17
Peter Vandenbempt
Peter Vandenbempt belt in vanuit Sint-Petersburg.

Een zakelijke overwinning van de Rode Duivels tegen Finland was genoeg voor groepswinst. Maar de echte voetbalfan bleef toch wat op z'n honger zitten. Peter Vandenbempt beaamde dat in de Facebook Live meteen na de wedstrijd: "De Belgen willen het nu anders doen dan op het WK."

"De Belgen spelen anders dan andere kandidaat-eindwinnaars zoals Italië of Duitsland (tegen Portugal). Ze zijn het voorbije anderhalf jaar op een andere manier gaan voetballen", vertelt onze reporter vanuit Sint-Petersburg.

"In Rusland hebben de Rode Duivels de wereld veroverd met hun "vol gas"-voetbal, op hun manier: enthousiast, aanvallend, alles geven. Ze zijn dan op de muur van Frankrijk gebotst in de halve finale. Daardoor willen ze het nu anders doen. "

De Rode Duivels willen geen "vol gas"-voetbal meer, om dan te stuiten op een muur zoals Frankrijk op het afgelopen WK. 

Peter Vandenbempt

"Wat zeker nog in de eerste helft en ook nog een stuk in de tweede helft ontbrak was vaart erin: meer tempo", gaat Peter Vandenbempt voort. "We hebben al vaak gezien in dit toernooi dat de favorieten het lastig hebben tegen ploegen die met veel volk achterin staan."


"Het heeft niet te maken met personen, het is een collectief gegeven. Er was te weinig beweging voor de bal, zeker in de eerste helft. In de tweede helft verbeterde dat, waardoor er kansen ontstonden." 

 

"Vanaf het halfuur had ik wel de indruk dat de doelpunten wel gingen vallen op de één of andere manier. Het was een ongelukkige goal, die own goal van Hradecky. Maar je zag al dat het niet ging blijven duren. "

De Rode Duivels vieren het eerste doelpunt tegen de Finnen.

Over de mogelijke basiself: "Boyata verdient een plek"

Wat vond Peter Vandenbempt van de experimentele opstelling?

 

"Het roteren van spelers door Martinez snap ik volledig", antwoordt onze voetbalcommentator. "Dat is people management en dat is de grote kwaliteit van onze bondscoach. Maar ik zou de type-verdediging uitgetest hebben. "

 

"In principe zal Martinez de volgende wedstrijd alweer een andere ploeg zetten, dat is een beetje vreemd. Dan ben ik benieuwd wie er in die verdediging zal staan." 

 

"Ik vind dat Boyata het heel goed gedaan heeft, dus het zou mij niet verbazen dat hij de begeerde plaats tussen Vertonghen en Alderweireld zal krijgen."

De Bruyne was opnieuw weergaloos. De connectie met Lukaku is noodzakelijk voor de rest van het toernooi.

Peter Vandenbempt

"De Bruyne was opnieuw weergaloos. De connectie tussen hem en Romelu Lukaku is noodzakelijk voor het verdere verloop van het toernooi."

 

"Ik zou er graag Hazard nog bijzetten, maar na vandaag is opnieuw gebleken dat dat niet kan. Hij heeft wel de 90 minuten kunnen uitdoen, maar Witsel was veel fitter", zag Vandenbempt.

 

"En Doku... Ik denk dat Martinez voor de ervaring gaat kiezen van Mertens. Ook al is die niet goed aan z'n toernooi begonnen. Doku zal achter de hand gehouden worden voor in nood van een flits."

De connectie tussen Lukaku en De Bruyne is wereldtop volgens Vandenbempt.

Over de mogelijke volgende tegenstander: "Geef mij maar Duitsland"

"Ik weet niet wie de volgende tegenstander zal zijn, maar die is in principe wel zeker beter dan Finland. De Belgen zullen daarom in het algemeen hun niveau moeten opkrikken", denkt Peter Vandenbempt.


"En misschien kan dat ook nog. Misschien hebben ze gedaan wat nodig was om met 9 op 9 door te stoten naar de volgende ronde en worden ze scherper tegen een wat grotere naam. Het is te hopen."

De speeltijd is gedaan, de bel is gegaan, het EK begint nu voor de Rode Duivels.

Peter Vandenbempt

België speelt zondag tegen een van de nummers 3 uit de poulefase. Wie mag het zijn voor Peter Vandenbempt?

 

"Geef mij maar Duitsland in de volgende ronde, een grote ploeg. Als je meteen zo'n zwaar kaliber kunt uitschakelen, dan zit het mentaal goed", antwoordt hij.

 

"De speeltijd is afgelopen, de bel is gegaan. Het Europees kampioenschap kan nu beginnen. " 


"Zwitserland is ook nog een aantrekkelijke tegenstander. Zo'n ploeg zal de Belgen ook wat scherper zetten", denkt Vandenbempt.

 

"We zijn al eens in de fout gegaan tegen Zwitserland en dat kan niet nog eens de bedoeling zijn. "

Peter Vandenbempt vanuit Sint-Petersburg:

Lees ook: