Ga naar de inhoud

EK-Tribune, deel 6: "Denk dat Bale meteen belletje van Ancelotti heeft gekregen"

 do 17 juni 2021 11:07
" "
Elke avond is er een EK-podcast van De Tribune.

Elke avond/nacht maken we een De Tribune-podcast over de voorbije EK-dag. Met commentatoren Stef Wijnants en Nicolas De Brabander ging het over Finland-Rusland (0-1), Italië-Zwitserland (3-0) en Turkije-Wales (0-2). Wij pikken de opvallende prestatie van Gareth Bale bij Wales eruit.

Bale (31) was de Man van de Match. Hij miste dan wel een penalty, maar was ook goed voor beide assists bij de Welshe goals. Waarvan de eerste een pareltje.

 

Wijnants was ook onder de indruk: "Ik denk dat Bale vanavond al een telefoontje van Carlo Ancelloti (de nieuwe Real-coach, red) heeft gekregen." Bale speelt sinds 2013 in Madrid, maar werd het voorbije seizoen verhuurd aan Tottenham, de ploeg waar hij groot werd, nadat de relatie tussen Spaanse club en speler verzuurd was.

 

"Het is toch al geleden van de Champions League-finale tegen Liverpool  in 2018 (3-1-winst, Bale was met 2 goals man van de match, red) dat ik hem zo heb zien spelen. Hij heeft het een paar wedstrijden bij Tottenham ook wel aardig gedaan."

 

"Dit was de Bale op topniveau. Ik erger me soms dood aan al die kleine landen die mogen deelnemen aan het EK. Dat geeft veel  kwaliteitsverlies. Maar als je dan die 1e goal van Wales ziet: prachtige bal van Bale op Ramsey, ook een topspeler, die geweldig aanneemt en binnenschiet. Dan kan ik me er wel weer mee verzoenen."

 

"Zoals Bale speelde, dat is de reden waarom hij eventueel wel nog naar Real Madrid teruggeroepen zal worden. Dat zal hij allicht niet meer willen, maar iemand moet hem betalen, hé. En voorlopig staat hij nog op de loonlijst in Madrid." (lees voort onder foto)

De sublieme assist van Bale bij de 0-1 van Ramsey:

"We kunnen ons niet voorstellen dat Bale gaat stoppen"

"Ik vond hem weergaloos: hoe hij zich de hele tijd vrijliep, ook aan de bal was hij weer heel sterk. Dat is de oude Gareth Bale en dat is ook de kracht van Wales, want voor de rest zijn die niet beter dan de Schotten, denk ik."

 

De Turkse verdediging legde de Welshmen wel niet veel in de weg: "Voor Wales is het goed dat ze dat extra doelpuntje maakten in de 89e minuut. Het doelsaldo kan misschien doorslaggevend zijn om door te stoten."

 

"Wales zal wel doorstoten, en dat is goed om Bale op een nog hoger nvieau aan het werk te zien."

 

Wat gaat Bale na dit toernooi doen, hij liet al optekenen dat de mensen zouden opkijken van zijn keuze? De Brabander en Wijnants in koor: "We kunnen ons niet voorstellen dat hij gaat stoppen."

Dit hoor je ook nog in de podcast:

  • Wijnants: “De Finnen hebben net zoals tegen de Denen heel laag verdedigd, maar nu liep het wel fout."
  • Wijnants: “Hoe hebben die Zwitsers ooit met 5-2 van ons gewonnen? Seferovic, Shaqiri en Xhaka slenterden over het veld.”
  • De Brabander: “Locatelli moet nu wel in die ploeg blijven staan.”
  • Wijnants: “Ik blijf erbij dat ik geen Europese kampioen zie in de drietand Insigne-Immobile-Berardi.”
  • Wijnants: “Ik heb een legende ontmoet: Andrej Arsjavin kwam naast me zitten.”
Lees ook:

Beluister aflevering 6 van de EK-tribune

Gareth Bale was Star of the Match - het bewijs: