Wales zet enorme stap richting achtste finales met zege tegen Turkije, hoofdrol voor Bale

  Wales heeft een grote stap richting achtste finales gezet. Het won de tweede groepsmatch tegen Turkije met 2-0. Sterspeler Gareth Bale eiste de aandacht op, met een geweldige assist voor Ramsey en een penaltymisser. Roberts legde de eindstand vast.

  Turkije - Wales in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na twee grote gemiste kansen kon Aaron Ramsey vlak voor rust wél scoren. Een oververdiende treffer waarop Turkije uiteindelijk nooit een antwoord kon bieden.

  • Man van de match: Aaron Ramsey, die veel grote kansen nodig had om de score te openen? Gareth Bale die twee assists liet optekenen, maar wel een strafschop miste? De twee Welshmen mogen de trofee in tweeën delen.

  • Opvallend: Turkije legde de laatste jaren een knap parcours af met onder meer een zege tegen Frankrijk. Het deed sommigen denken dat de Turken wel eens dé verrassing van dit EK konden worden, maar dat hebben ze in twee wedstrijden zelf helemaal ontkracht.

  Ruim verslag van Turkije - Wales (0-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Drie keer is scheepsrecht voor Ramsey

  Turkije en Wales begonnen met gemengde gevoelens aan hun tweede groepsduel. Wales haalde een enigszins verrassend punt tegen Zwitserland, terwijl Turkije bij wijlen van het veld werd getikt door een indrukwekkend Italië. Konden de Turken de knop omdraaien om hun status als dark horse waar te maken?

   

  Daar leek het aanvankelijk niet op, want al na een dikke 5 minuten kreeg Wales een dot van een kans. Ramsey dook slim in de rug van de Turkse verdedigers en kreeg de bal van Bale. Zijn assist op Moore stond bijna in de boeken tot hij voor eigen succes ging en stuitte op een prima redding van Cakir.

   

  Yilmaz antwoordde met een afgeweken schot, maar het voornaamste gevaar bleef van Wales komen. Daar glipte Ramsey opnieuw door de gigantische mazen van het Turkse net. Blijkbaar had hij niet door dat hij alle tijd had om een hoek uit te kiezen, want de Juve-middenvelder trapte wild en hoog over.

   

  Turkije kreeg zelf geen volwaardige aanval in elkaar gebokst en dus was het wachten op de volgende grote kans van de Welshmen. Wie anders dan Ramsey werd voor de derde keer uit het oog verloren en deze keer toonde hij geen genade met doelman Cakir. Met een knappe borstcontrole en een gekruist schot zette hij Wales terecht op voorsprong.

  Ramsey maakt simpel de 0-1 na sublieme pass van Bale

  Turkije kan niet profiteren van de penaltymisser van Bale

  Met twee wissels leek bondscoach Günes te beseffen dat er iets moest veranderen. Op het veld leverde dat nog binnen de 10 minuten een enorme kans op voor veteraan Burak Yilmaz, maar van dichtbij trapte hij overhaast en uit balans hoog over.

   

  Dat bleek een zeldzame kans te zijn en de grootste kans viel zelfs nog aan de overkant. Daar werd Gareth Bale op de rand van de zestien gehaakt. De sterspeler van Wales leek het klusje zelf te gaan klaren, maar trapte onbegrijpelijk hoog over.

   

  Wie had verwacht dat Turkije die levenslijn met beide handen zou vastgrijpen, kwam bedrogen uit. Het was lang wachten tot Demiral Ward eens kon bedreigen met een kopbal. In de slotminuten viel het doelpunt zelfs aan de overkant. Na een korte hoekschop rende Bale de achterlijn af voor hij Roberts de 0-2 aanbood. 

   

  Wales trekt zo met een onverhoopte 4 op 6 naar het duel tegen Italië, terwijl Turkije al stevig moet uitpakken tegen Zwitserland om alsnog door te stoten naar de volgende ronde. En zelfs dan heeft het zijn lot niet in eigen handen.

  Bale knalt een strafschop op het uur lompweg over doel

  Onwaarschijnlijk! Bale dwingt doelman gruwelijk in de fout, maar bal gaat nipt naast

  Roberts maakt het helemaal af in de toegevoegde tijd: 0-2