Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
E4
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
E4
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
E4
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0

Leander Dendoncker krijgt veel vragen over Witsel: "Axel is Axel, ik ben Leander"

 wo 9 juni 2021 19:08
Leander Dendoncker
Leander Dendoncker op de dagelijkse persconferentie van de Rode Duivels.

Rode Duivel Leander Dendoncker moet voortdurend de vergelijking met Axel Witsel ondergaan. Op de persconferentie van de nationale ploeg kreeg hij de ene vraag na de andere over zijn collega. "We zijn twee verschillende spelers", antwoordde de 26-jarige middenvelder.

Door de blessure van Axel Witsel lijkt Leander Dendoncker de eerste EK-matchen van de Rode Duivels een certitude op de positie van verdedigende middenvelder. Om daarna plaats te ruimen voor Axel Witsel?

 

"Het stoort mij niet dat de bondscoach eerder vertelde dat hij op Witsel rekent voor het derde groepsduel. Witsel is al jaren van grote waarde voor de ploeg", antwoordde Dendoncker op de dagelijkse persbabbel van de nationale ploeg.

 

"Axel is Axel en ik ben Leander. We spelen op dezelfde positie, maar zijn ook heel verschillend. Ik voel ook geen extra druk. Ik ben sowieso iemand die altijd vrij rustig blijft."

 

Dat Witsel als nummer 6 veel respect afdwingt, begrijpt Dendoncker. "Hij leest het spel erg goed en hij blijft rustig aan de bal. Axel vormt de verbinding tussen verdediging en aanval. Dat is wat een perfecte 6 doet."

Axel vormt de verbinding tussen verdediging een aanval. Dat is wat een perfecte 6 doet.

Leander Dendoncker

"Als verdediger ben ik meer een depanneur"

Zondag tegen Kroatië liep het op het middenveld gesmeerd tussen ex-Anderlecht-ploegmaats Leander Dendocker en Youri Tielemans.

 

"We kennen mekaar heel goed: zowel op als naast het veld. Dat helpt", zei Dendoncker.

 

"Of ik een speler van het hoogste niveau ben op die positie? Daar wil ik niets over zeggen. Het is wel mijn natuurlijke positie."

 

"Als verdediger ben ik meer een "depanneur". We hebben genoeg jonge verdedigers klaarstaan. Ik zie mezelf in eerste instantie als een middenvelder", besluit Dendoncker.

Leander Dendoncker
Leander Dendoncker op training tussen Christian Benteke en Eden Hazard.

"Hopelijk ben ik degene die zal spelen"

In onze rubriek Duivel van de dag schotelde Ruben Van Gucht Leander Dendoncker een stelling van Filip Joos voor. "Hij vindt dat er te veel aandacht aan Axel Witsel wordt gegeven en vraagt zich af hoe Dendoncker zich moet voelen?

 

"Ik probeer afstand te nemen van uitspraken in de pers", antwoordt hij. "Axel is een erg belangrijke speler, dat weet iedereen."

 

"Momenteel is hij niet klaar en is het aan andere spelers om zich te tonen. Hopelijk ben ik degene die zal spelen."

"Voorlopig blijft mijn snor staan"

U heeft Leander Dendoncker ook een vraag kunnen stellen. Wanneer gaat zijn snor eraf?

 

"Mijn moeder vraagt me dat ook vaak", lacht Dendoncker. "Soms denk ik eraan, maar ik vind dat hij me staat. Voorlopig blijft hij."

lees/bekijk ook: