Ga naar de inhoud

Rasmus Tiller verrast en versmacht iedereen in Dwars door het Hageland

 za 5 juni 2021 17:21
Rasmus Tiller was heer en meester op de lastige aankomst.

De 24-jarige Noor Rasmus Tiller (Uno-X) heeft Dwars door het Hageland gewonnen. Hij was op de grote molen de sterkste van een elitegroepje op de Citadel van Diest. Danny van Poppel, Yves Lampaert en Jonas Rickaert beten hun tanden stuk op hun vluchtgezel.

Op meer dan 40 kilometer van de aankomst werd de koers, gelardeerd met heel wat onverharde wegen, in een beslissende plooi gelegd. 

 

Uit een elitegroepje bleven 7 klanten over in de slotkilometers: Jonas Rickaert, Yves Lampaert, Piet Allegaert, de broers Boy en Danny van Poppel, Rasmus Tiller en Connor Swift.

 

Op de Poggio van Diest – op 5 kilometer van de finish – deed Swift er alles aan om te schiften. Lampaert was even het kind van de rekening, maar kon toch nog aanpikken.

 

Boy van Poppel rolde daarna de rode loper uit voor zijn broer, maar op de Citadel van Diest had niemand een antwoord klaar op de machtssprint van Rasmus Tiller.

 

De Noor reed vanuit het zadel iedereen op enkele lengtes en liet niemand terugkeren. Van Poppel eindigde tweede voor Lampaert en Rickaert, de winnaar van vorig jaar.

 

"Ik ben een gewone Noor", vertelde de winnaar. "Ik heb me gestaag ontwikkeld. Veel jongeren breken meteen door, maar soms heb je tijd nodig. Ik droom van Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen."

Uitslag Dwars door het Hageland (1.Pro)
1. Rasmus Tiller (Noo) 177 km in 3u58'27"
2. Danny van Poppel (Ned) op 1"
3. Yves Lampaert 2"
4. Jonas Rickaert z.t.
5. Piet Allegaert  
6. Connor Swift (GBr) 5"
7. Boy van Poppel (Ned) 16"
8. Dries Van Gestel 47"
9. Tim Merlier 51"
10. Kristoffer Halvorsen (Noo) z.t.

Bekijk de ontknoping:

De reactie van de winnaar: "Had de finale van vorig jaar bekeken"

Zo was het in 2020: