Ga naar de inhoud

Nederland trekt met fantastisch kwartet naar olympische wegrit in Tokio

 di 11 mei 2021 16:16
Vlnr: Anna van der Breggen, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Demi Vollering.
Vlnr: Anna van der Breggen, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Demi Vollering.

De Nederlandse bondscoach Loes Gunnewijk heeft Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Marianne Vos aangewezen voor de wegwedstrijd van de Olympische Spelen van Tokio. Van der Breggen en Van Vleuten rijden ook de olympische tijdrit.

Wie olympisch kampioen wil worden in Tokio, zal voorbij de Nederlandse vrouwen moeten. Met Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Marianne Vos hebben onze Noorderburen vier van de sterkste renners in de gelederen.

 

In de selectie zitten de winnaressen van de afgelopen Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik en ook de wereldkampioenen en Europees kampioenen op de weg en de tijdrit.

 

Op de afgelopen twee edities van de Olympische Spelen won Nederland goud in de wegwedstrijd bij de vrouwen. In 2012 won Vos, 4 jaar later volgde Van der Breggen haar op. Ook nu gaat Nederland vol voor goud.

 

"Dat is ons nadrukkelijke gezamenlijke doel. We hebben een zeer sterke lichting tot onze beschikking, waaruit we wel drie volwaardige olympische ploegen zouden kunnen selecteren. Dat is echt een luxepositie", zegt bondscoach Loes Gunnewijk.

 

"Uiteindelijk is gekozen voor een ploeg die op alle scenario's is voorbereid. Er wacht de rensters een loodzwaar parcours met 2.800 hoogtemeters en een hoge luchtvochtigheid. We zijn een van de favorieten, maar dat zijn wij gewend en daar kunnen ook de rensters heel goed mee omgaan."