Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx (nummer 5 op het WK): "Heb nog marge"

 di 30 maart 2021 16:00
Loena Hendrickx
Loena Hendrickx staat alweer op het ijs.

Enkele dagen na haar 5e plaats op het wereldkampioenschap draait Loena Hendrickx weer rondjes op het ijs. De Winterspelen van volgend jaar in Peking vormen haar volgende doel. "Een olympische medaille is een kinderdroom, maar laat me eerst en vooral blessurevrij blijven", vraagt de 21-jarige kunstrijdster.

Enkele dagen na haar 5e plaats op het wereldkampioenschap straalt Loena Hendrickx nog altijd. We treffen haar op de buitenpiste net over de grens in Eindhoven.

 

"Hier kan ik gezien de omstandigheden momenteel het best trainen", legt Hendrickx uit. "Na een kampioenschap volgt normaal gezien een rustperiode, maar nu wou ik het ijs toch even voelen."

 

In Stockholm heeft de 21-jarige schaatster indruk gemaakt met haar performance. "De jury heeft me beloond voor mijn uitstraling", weet ze. "Leuk dat ik die erkenning krijg, ook van het publiek. Vanochtend stak nog iemand zijn duim op. Dat doet me veel plezier."

 

"Natuurlijk kan het altijd beter", gaat Hendrickx voort. "Op het vlak van het schaatsen en op het vlak van techniek heb ik nog marge. Daarom wil ik op de Spelen mijn WK-performance graag overtreffen."

 

Om dan in de medailles te eindigen? "Dat is een kinderdroom", antwoordt ze, "maar laat me vooral blessurevrij blijven. Dan kan ik weer een goeie prestatie neerzetten."

Op het vlak van het schaatsen en op het vlak van techniek heb ik nog marge. Daarom wil ik op de Olympische Spelen mijn WK-performance graag overtreffen.

Loena Hendrickx

VIDEO: Kunstschaatster Loena Hendrickx is weer thuis na knap WK

Broer en coach: "Top 8 op Spelen is realistisch"

"Loena heeft veel potentieel", vult haar broer en coach Jorik Hendrickx aan.

 

"Op het WK heeft ze op wereldniveau geschaatst, maar we blijven met 2 schaatsen op het ijs", knipoogt hij.

 

Aan een olympische medaille denkt de coach nog niet. "Loena was 5e op het WK, maar je bent ook afhankelijk van andere deelneemsters. Een top 8 op de Spelen vind ik realistisch. En ik blijf liever realistisch."

 

"Als Loena opnieuw feilloos schaatst, zien we wel", besluit Jorik Hendrickx, die zelf 2 keer op het olympische ijs stond. Hij werd 16e in 2014 en 14e in 2018.

lees/bekijk ook: