Ga naar de inhoud

Dion Cools over 1e jaar in Denemarken en Scholz als Speler van het Jaar

 do 25 maart 2021 14:36
Cools
Dion Cools (rechts) heeft het naar zijn zin in Denemarken.

Iets meer dan een jaar geleden verruilde Dion Cools Club Brugge voor Midtjylland in Denemarken. "Dat is een goeie keuze geweest, ik ben hier heel tevreden."

Bij Club Brugge kwam Dion Cools, onder meer door de aanwezigheid van Clinton Mata, nog weinig aan spelen toe en dus koos hij voor een avontuur in Denemarken, bij landskampioen Midtjylland.

 

"Mocht ik die stap niet gezet hebben, dan had ik misschien geen Champions League meer gespeeld. Het is een goeie keuze geweest, ik ben hier tevreden", zegt Cools aan Sporza.

 

Midtjylland werd in een groep uitgeloot met Liverpool, Ajax en Atalanta. "Dat was een hele ervaring voor de club, de eerste keer Champions League. In de competitie staan we op 2 punten van de leider bij de start van de play-offs. Hopelijk kunnen we de dubbel nog pakken. Dan zou het een fantastisch seizoen zijn."

 

Cools zal de start van de play-offs wel moeten missen door een breukje in zijn enkel. "Ik heb nog een tweetal weken revalidatie nodig. Het zijn sowieso spannende tijden, want mijn vriendin moet over een maand bevallen."

Het worden spannende tijden, want mijn vriendin moet over een maand bevallen.

Dion Cools

Over Alexander Scholz, Speler van het Jaar in Denemarken: "Zeker verdiend"

Bij Midtjylland vormt Dion Cools een verdediging met onder meer Alexander Scholz, die in België voor Lokeren, Standard en Club Brugge speelde. Onlangs werd hij zowaar verkozen tot Speler van het Jaar in Denemarken.

 

"Dat heeft hij zeker verdiend. Hij heeft een zeer groot aandeel in de opbouw van achteruit, hij zorgt voor de openingen. Verdedigend doet hij ook uitstekend zijn werk. Zijn intelligentie was ook altijd een van zijn troeven. En zijn stijl... tja, dat is iets anders."

 

"Ik heb nog een halfjaar met hem gespeeld bij Club, maar sinds mijn komst naar Denemarken hebben we een speciale band opgebouwd. Hij heeft mij geholpen om een woning te vinden, hoe ik bepaalde papieren in orde moest brengen. Hij spreekt ook nog een beetje Nederlands, dus dat kan ik af en toe nog eens met hem praten ook."

Scholz
Alexander Scholz.