Ga naar de inhoud

meest recent

Mark Cavendish: "Ik beslis zelf hoe lang ik dit nog wil doen"

 do 18 maart 2021 08:37
Mark Cavendish
Mark Cavendish haalt gehavend de finish van Nokere Koerse na een valpartij op de kasseien.

Is Mark Cavendish (35) aan zijn laatste seizoen begonnen? "Ik hoef niks meer te bewijzen, aan niemand. Ik heb zowat alles gewonnen wat er te winnen valt", antwoordt de voormalige wereldkampioen in een open gesprek met Sporza.

Mark Cavendish zit weer waar hij wil zitten: in het wolvennest van Deceuninck-Quick Step. "Het is een tijd geleden dat ik nog een koers gewonnen heb", geeft hij ruiterlijk toe, "maar het is nog steeds een hoofdpunt wanneer ik niet win."

 

"Dat vind ik absurd, eerlijk gezegd. 95 procent van de renners wint nooit een wedstrijd in hun leven. En dan wordt zoiets stiekem een hoofdpunt op kleine wielerwebsites."

 

"Daar houd ik niet van. Omdat het mijn mentale gezondheid beïnvloedt", vertelt de winnaar van 30 etappes in de Tour. "Daarom kan ik helaas niet meer zo open communiceren."

 

"Ik weet ook dat het bij het werk van een professionele sportman hoort, maar ik word er dezer dagen erg nerveus van. Het liefst zou ik gewoon willen fietsen."

Als ik niet win, is dat een hoofdpunt. Daar word ik nerveus van.

Mark Cavendish

"Maakte een amateurfout in Nokere"

In de Grote Prijs Monseré was enkel Tim Merlier sterker dan Mark Cavendish. Gisteren in Nokere Koerse zag hij zijn kansen in rook opgaan na een val in de finale.

 

"Een amateurfout", legt Cavendish uit. "Ik raakte de kant de kasseien en ging tegen de vlakte. Kan gebeuren, maar als het iemand anders overkomt, dan zou je hem uitlachen."

 

Toch blijft de wereldkampioen van 2011 koersen. "Ik heb zowat alles gewonnen wat er te winnen valt. Wie bepaalt verdorie wanneer ik wil stoppen?"

 

"Ik beslis samen met mijn gezin hoe lang ik dit nog wil doen. Ik hoef niks meer te bewijzen, aan niemand", stelt de Britse renner, die morgen aan de start staat van de Bredene Koksijde Classic.

 

Want koersen in ons land doet Cavendish graag. "Puur racen is het", schrijft hij op zijn Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Het gesprek met Mark Cavendish in Extra Time Koers

VIDEO: Mark Cavendish valt in de finale van Nokere Koerse

lees/bekijk ook: