Ga naar de inhoud

Maradona-fans in protestmars: "Diego is niet gestorven, ze hebben hem gedood"

 do 11 maart 2021 09:30
De supporters van Diego Maradona willen "gerechtigheid".
De supporters van Diego Maradona willen "gerechtigheid".

Diego Armando Maradona is nog lang niet vergeten. Zeker niet in Argentinië, waar zijn fans zich nog altijd afvragen in welke omstandigheden hun held eind vorig jaar om het leven gekomen is. 

Om hun ongenoegen over de volgens hen geheimdoenerij over zijn dood kracht bij te zetten, hebben de fans van Diego Maradona een "protestmars voor gerechtigheid" georganiseerd. 

 

Aan de mars namen Maradona's voormalige echtgenote Claudia Villafañe en zijn dochters Dalma en Gianinna deel. Volgens Argentijnse media verdwenen de vrouwen wel van het toneel toen de optocht chaotischer werd. 

 

De krant La Nación beweert dat ook Maradona's jongste zoon uit een andere relatie, Dieguito Fernando (8), aanwezig was, net als voormalige voetbalcollega's zoals oud-international en -doelman Sergio Goycochea.     

 

Maradona stierf op 25 november op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. Enkele weken ervoor had hij een hersenoperatie ondergaan waarbij een bloedprop werd verwijderd. 

 

Een medische commissie van experts onderzoekt sinds maandag of er al dan niet personen verantwoordelijk zijn voor de dood van de Argentijnse voetballegende. 

 

Het Openbaar Ministerie heeft een gerechtelijk onderzoek wegens "dood door schuld" ingesteld tegen minstens 7 leden van het medische team dat Maradona behandelde. Het onderzoek richt zich op onder anderen neurochirurg Leopoldo Luque en psychiater Agustina Cosachov.

Video van de mars:

Foto's van de mars:

Lees ook: