Ga naar de inhoud

Rode Ster zoekt "fan" die Zlatan Ibrahimovic racistisch beledigde

 vr 19 februari 2021 18:18
Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic kwam niet in actie tegen Rode Ster Belgrado.

AC Milan speelde gisteren in de Europa League 2-2 gelijk op het veld van Rode Ster Belgrado. Een dag later is vooral het racisme-incident rond Zlatan Ibrahimovic gespreksonderwerp nummer 1.

Zlatan Ibrahimovic zat in Belgrado in de tribunes toen iemand in de achtergrond hem meermaals verwensingen naar het hoofd slingerde, beelden die door de camera's werden opgepikt.

 

Ibrahimovic moest niet alleen de meest vulgaire beledigingen slikken, maar werd ook Balja genoemd, een pejoratieve term in het Servisch voor Bosniërs. Ibrahimovic werd geboren in Zweden, uit een Bosnische vader en een Kroatische moeder.

 

De spits van Milan bleef ijzig kalm bij de verwensingen, maar Rode Ster Belgrado laat het er niet bij. "Wij veroordelen dit met klem en we willen ons bij Zlatan excuseren voor wat hij in ons huis heeft moeten meemaken."

 

Rode Ster werkt met de lokale autoriteiten samen om de persoon te identificeren en "op gepaste wijze" te straffen. Rode Ster-Milan werd in principe achter gesloten deuren gespeeld, desondanks zaten de loges bovenaan vol mensen.

UEFA Europa League
Rode Ster Belgrado
einde
2-2
AC Milan
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.