Ga naar de inhoud

EF-debuut in mineur voor Valgren: hand moet geopereerd worden na val

 do 4 februari 2021 00:09

Michael Valgren Andersen zal zich zijn start van het nieuwe wielerseizoen, bij een nieuwe ploeg dan nog, wel anders voorgesteld hebben. De ex-winnaar van de Omloop en de Amstel blesseerde zijn hand bij een val in de Ster van Bessèges.

De openingsrit in de Ster van Bessèges werd opgeschrikt door enkele valpartijen in de finale. In een daarvan raakte Michael Valgren betrokken. Hij reed de wedstrijd nog wel uit, maar nadien werd vastgesteld dat hij enkele breukjes in zijn hand had opgelopen.

 

Donderdag wordt de Deen al meteen geopereerd, maar het is niet de start die hij gedroomd had bij EF Pro Cycling. Onder de vleugels van Jonathan Vaughters hoopt Valgren zijn carrière nieuw leven in te blazen. Die zat de laatste jaren wat in het slop. In 2018 verbaasde hij nog met winst in de Omloop én de Amstel in hetzelfde voorjaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.