Ga naar de inhoud

Micromeeting Gent: Vleminckx op 0"01 van EK-limiet, Rosius op 0"05

 za 30 januari 2021 21:55
" "
Kobe Vleminckx.
" "
Rani Rosius.

Kobe Vleminckx en Rani Rosius hebben allebei ijzersterk gesprint op de micromeeting in Gent. De 22-jarige Vleminckx zette een PR van 6"65 neer over 60m, 6"64 is de limiet voor het EK indoor. De 20-jarige Rosius zette 7"33 neer, 7"28 is nodig voor het EK.

Het was de eerste micromeeting in ons land, en dit natuurlijk door corona. Belgische atleten die niet uitgenodigd werden voor een buitenlandse meeting, konden in Gent lopen. Er waren amper 5 disciplines en 11 atleten. Wedstrijden gingen per 3, per 2 of zelfs alleen door. En dat in een lege zaal.

 

Vleminckx liep in die aparte omstandigheden zijn topchrono in de halve finales, maar zou door een spierprobleem de finale laten schieten. "Ik was verrast door mijn goede start", reageerde Vleminckx.

 

"Ik kwam erg goed uit de startblokken, maar mijn versnellingsfase was minder. Ik voelde de concurrentie terugkeren. Daardoor ging ik een beetje forceren en voelde ik iets in mijn hamstrings. Ik hoop dat het niet te erg is. Vanavond ga ik nog langs bij de kinesist."

 

Jammer van de blessure. "Maar ik ben erg tevreden met mijn tijd. Ik had niet gedacht al zo snel te gaan bij mijn eerste race van het seizoen. Ik hoop in de komende weken de limiet te lopen." Het EK indoor is van 5 tot 7 maart in Polen, in Torun.

Rani Rosius: "Wil graag naar 1e buitenlandse kampioenschap"

Wie daar ook naartoe wil, is Rani Rosius. Het jonge spurttalent zette 7"33 neer in de series. Dat is haar 2e chrono uit haar carrière na 7"31 vorig jaar in januari. In de finale liep ze helemaal alleen naar 7"38. 7"28 is de limiet voor Polen.

 

"Dit is leuk om mee te starten", zei Rosius na afloop. Ze opende haar seizoen de volle 2 tienden sneller dan in 2020. "Ik had niet verwacht dat het vandaag al zo snel zou gaan. Alleen mijn start was niet goed, terwijl ik daar nochtans hard op gewerkt heb."

 

"Op training loopt het al goed, maar vandaag vertrok ik niet zoals het zou moeten. Mijn versnelling en de rest van de wedstrijd waren wel goed."

 

Rosius heeft van het EK indoor een doel gemaakt. "Ik wil daar absoluut staan. De limiet ligt niet buiten mijn kunnen en ik wil er internationale ervaring opdoen, want ik heb nog nooit aan een buitenlands kampioenschap meegedaan."

 

Volgende zaterdag loopt Rosius de tweede micromeeting in Gent. Op 13 februari staat de IFAM-meeting op haar programma, een week later het BK. (lees voort onder video)

Kijk naar het verslag in Het journaal

Imke Vervaet wint 400m

Op de 400 meter ging de winst in Gent naar Belgian Cheetah Imke Vervaet. Ze haalde het in 53"71, de EK-limiet bedraagt 52"73. Collega-Cheetah Margo Van Puyvelde eindigde in 53"77.

 

Die tijden laten mogelijk toe dat de Belgische aflossingsploeg uitgenodigd zou kunnen worden voor het EK. 

 

De enige mannelijke deelnemer op de 400m, Alexander Doom, haalde 47"97 (PR 47"63). Het selectiecriterium is 46"60.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.