Ga naar de inhoud

Ja, je mag de grens nog even over tijdens je wandeling, jogging of mountainbiketocht

 wo 27 januari 2021 16:06
jogger
Geniet vooral van je jogging op de grens.

Uit voorzorg voor het coronavirus mag je vanaf vandaag niet zomaar de grens oversteken. Doe je dat wel (per ongeluk) tijdens een wandeling, een jogging of een rondje met je mountainbike? Dan is er geen probleem.

Blijven bewegen is de boodschap in deze moeilijke periode. En dat doe je misschien wel op de grens?

 

Op het strand van De Panne bijvoorbeeld ben je voor je het weet even in Frankrijk. Of op de mountainbikeomloop in het Grenspark Kalmthoutse Heide fiets je snel op Nederlandse grondgebied.

 

"De essentie van de nieuwe maatregelen is dat onze inwoners geen besmettingen in het land brengen na een toeristische reis zoals een skivakantie", legt Nico Paelinck, korpschef van de politie Westkust en ook voorzitter van de vaste commissie van de lokale politie, uit.

 

"We zullen dus vooral controleren of er geen mensen op reis vertrekken. In een mountainbiker die tijdens zijn rondje even de grens oversteekt, gaan we ons niet druk maken."

 

Collega Patrick De Smedt van de politiezone Grens in Kalmthout treedt zijn collega bij. "Even de grens oversteken in de heide hier mag geen probleem geven", legt hij uit. "Dat heeft niks te maken de huidige pandemie. Het zijn toeristische reizen die momenteel verboden zijn."

 

Maak je dus geen zorgen als je (per ongeluk) over de grens loopt. Houd het veilig en geniet vooral.

In een mountainbiker die tijdens zijn rondje even de grens oversteekt gaan we ons niet druk maken.

Nico Paelinck (voorzitter vaste commissie lokale politie)

VIDEO: Wandelen in het Grenspark Kalmthoutse Heide

Nog een tip: in het Grenspark staan ook grenspalen. Nederlandse knooppunten hebben ook andere kleuren. Als je die tegenkomt, ben je dus niet meer in ons land.