Razende doelmannen, "theater" op OHL-bank en "sportieve" Van den Brom

  Op speeldag 25 in de Jupiler Pro League viel er weer heel wat te beleven. Gestopte strafschoppen, doelman-razernijen en een stukje "theater". Bekijk hier de opvallendste beelden.

  Ervaring: Mignolet en Bolat stoppen penalty

  Tegen KV Oostende kon leider Club Brugge rekenen op een puike redding van Simon Mignolet. De molenwiekende doelman maakte strafschopnemer Sakala nerveus, die vervolgens ook miste.

   

  In de wedstrijd tussen Gent en Genk bleven beide ploegen steken op een 1-1-gelijkspel. Al kwam Gent nog goed weg op het einde tegen 10 Genk-spelers. Doelman Bolat kwam onnodig ver uit en haalde Ito onderuit: strafschop. De doelman zette zijn foutje evenwel zelf recht.

  De redding van Mignolet

  De redding van Bolat

  Ref Vergoote roept de OHL-bank tot de orde: “Al dat theater!”

  OH Leuven stopte de zegereeks van Zulte Waregem, maar dat heeft moeite gekost. Het haalde een dubbele achterstand op en pakte in het ultieme slot zelfs de zege na een strafschop. Op de OHL-bank was de kalmte tijdens de wedstrijd dan ook ver te zoeken. Scheidsrechter Jasper Vergoote had er na een tijdje genoeg van: "Al dat theater!", klonk het.

  Razende doelmannen bij de promovendi

  De strafschop in diezelfde wedstrijd voor OH Leuven moest opnieuw worden genomen. Scheidsrechter Vergoote zag doelman Bostyn de penalty van Hubert redden, maar zag ook hoe de doelman te vroeg van zijn lijn kwam. De tweede poging (van Mercier) was wel raak. Uiteraard ging doelman Bostyn van intens geluk naar woede op korte tijd.

   

  Een andere woedende doelman vinden we terug bij Beerschot. Daar loopt het de laatste weken niet meer zo lekker. Doelman Vanhamel liet zijn verdediging luidkeels weten dat mandekking toch niet zo moeilijk kan zijn. 

  De strafschopfase met Bostyn

  Vanhamel maakt zich kwaad

  "Sportieve" John van den Brom trapt extra bal op veld

  Niet enkel op de bank van OH Leuven was er "theater" te zien. Ook KRC Genk-coach John van den Brom deed zijn duit in het zakje. De Nederlander trapte een extra bal op het veld om tijd te
  winnen. "Dat is sportief", klonk het naast hem.

  Discussie tussen Kompany en Dessoleil: "Wou hem laten weten dat ik het zelf wel onder controle had"

  Bij Anderlecht mochten ze nog eens juichen. Geen puntenverlies in de slotminuten van de wedstrijd, wel een 3-0-zege tegen Charleroi. Na de partij was er een korte discussie tussen Anderlecht-coach Kompany en Charleroi-speler Dessoleil, die een overtreding beging op Nmecha.

   

  Kompany: “Het had niks te maken met de overtreding van Dessoleil op Nmecha. De spelers van Anderlecht en Charleroi hadden wat woorden uitgewisseld. Dessoleil is een ervaren speler, ik wou hem even laten weten dat ik het wel onder controle had voor Anderlecht. Dat we het zelf gingen oplossen en dat het geen conflict moest worden.”

  Meer opvallends uit speeldag 25:

  Who else: Lamkel Zé matchwinnaar bij Antwerp (maar pakt toch weer geel bij viering)

  Vrije trap en daar is de dubbele muur van Vanhaezebrouck opnieuw

  Hendry (Oostende) vindt het te koud om buiten op te warmen, dan maar in de spelerstunnel

  Een terechte rode kaart voor Brogno (Beerschot)