Ga naar de inhoud

Nafi Thiam past voor EK atletiek indoor van volgend jaar in Polen

 do 10 december 2020 15:38
Nafi Thiam zal er in maart niet bij zijn in het Poolse Torun.

Geen Nafi Thiam volgend jaar op het EK indooratletiek in het Poolse Torun. Ze hoopt deze winter te werken aan haar snelheid, een van haar weinige werkpunten.

Thiam zal zich de komende maanden voornamelijk toeleggen op de 60 meter en de 60 meter horden. In aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio is het wel mogelijk dat de Naamse nog de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis afwerkt in mei. De laatste keer dat Thiam een meerkamp afwerkte is geleden van het WK in Doha (zilver) in oktober 2019. 

Streep door Nanjing

Normaal gezien stond eind maart ook het WK indoor in het Chinese Nanjing op het programma, maar hier werd afgelopen donderdag een streep door getrokken. Het WK werd uitgesteld naar 2023.

Berings: "Het wordt zo stilaan ontmoedigend"

Het WK indooratletiek in Nanjing is al het vijfde grote atletiekkampioenschap dat uitgesteld of geannuleerd wordt als gevolg van de coronapandemie. Een ferme streep door de rekening van Eline Berings: "Het wordt ontmoedigend als de dingen maar blijven afgelast worden", vertelde de voormalige Europese kampioene op de 60 meter horden.

 

Ze vestigt nu haar hoop op het EK indoor in Torun. "Het zou nog erger zijn mocht dat ook nog sneuvelen. Het indoorseizoen staat gewoon nog op de planning en ik kan opbouwen rond het EK. Los daarvan hoop ik dat de professionele sport stilaan weer op gang komt, het is ons beroep en we werken er elke dag voor."