Ga naar de inhoud

WK atletiek indoor in Nanjing wordt door coronavirus uitgesteld naar 2023

Het WK atletiek indoor in het Chinese Nanjing zal uiteindelijk toch niet doorgaan van 19 tot 21 maart 2021. Het evenement verhuist omwille van de onzekerheid rond de coronacrisis naar maart 2023.

Het WK indoor in Nanjing was oorspronkelijk van 13 tot 15 maart 2020 voorzien. De uitbraak van het coronavirus noopte World Athletics echter tot een uitstel van een jaar. Daar komen nu nog twee jaar extra bij.  

 

Na de nieuwe beslissing van de mondiale atletiekfederatie komt het WK indoor in Nanjing nu een jaar na het WK in zaal van 2022 in Belgrado.   

 

"Met spijt zijn we met de WK-organisatoren in Nanjing overeengekomen het evenement uit te stellen tot maart 2023", zo luidt het persbericht van World Athletics. 

 

"De voorbije weken onderhielden we contact met het organisatiecomité en de Chinese atletiekfederatie om de organisatie te evalueren. Gezien de huidige mondiale situatie is er nog altijd aanzienlijke onzekerheid over de toestand van de COVID-19-pandemie in het begin van 2021." 

 

"Voor de veiligheid van onze atleten en officials moeten we naar behoren de risico's overwegen van het bijeenbrengen van een grote groep mensen tijdens een pandemie. Verder moeten we ook het preventiebeleid van het gastland respecteren."