Ga naar de inhoud

Steels: "We verwachten niet dat Cavendish 6 ritten in de Tour zal winnen"

 za 5 december 2020 14:27
Mark Cavendish reed in het verleden al bij de ploeg van Patrick Lefevere.
Mark Cavendish reed in het verleden al bij de ploeg van Patrick Lefevere.

Deceuninck-Quick Step heeft Mark Cavendish weer in de armen gesloten. Ploegleider Tom Steels kijkt ernaar uit om opnieuw met de Brit te kunnen samenwerken. "Ik twijfel er niet aan dat hij nog altijd de capaciteiten heeft om wedstrijden te winnen", vertelt Steels aan Sporza.

"De terugkeer van Mark Cavendish is een uitdaging", vindt Tom Steels. "In de jaren dat hij bij ons was, hebben we heel goed kunnen samenwerken en ook heel veel gewonnen. Mark is toch een figuur waar je plezier aan beleeft. Ik kijk er echt naar uit om weer met hem samen te werken, ook al is het natuurlijk niet meer de Cavendish van vroeger."

 

Wat verwacht Steels dan precies van Cavendish? "Mark heeft enkele mindere jaren gehad. Op sportief vlak zullen we stap voor stap weer moeten opbouwen. Ik denk dat we er in de eerste plaats voor moeten zorgen dat hij weer met plezier kan koersen."

 

"We willen hem weer het gevoel geven dat hij fysiek opnieuw de oude wordt. Als hij zich goed voelt op de fiets, kunnen we weer naar de sprints kijken. Ik twijfel er niet aan dat hij nog altijd de capaciteiten heeft om wedstrijden te winnen. Maar het koersplezier is de eerste prioriteit."

Als Mark zich goed voelt op de fiets twijfel ik er niet aan dat hij nog wedstrijden kan winnen.

Tom Steels

"Cavendish blijft Cavendish: dat wedstrijdkarakter zit er nog altijd in en dat zal hij ook bij ons terugvinden. Hij kan meegaan in de ambities van de ploeg. Dat er in elke wedstrijd geknokt wordt, zal hem deugd doen. Daar zal hij ook altijd deel van uitmaken."

 

"We verwachten niet dat Mark 6 ritten in de Tour zal winnen. Er zijn nog veel andere wedstrijden om op toerental te geraken en dan hebben we een extra sprinter, wat ons meer kansen geeft. Bovendien brengt hij ook veel ervaring mee. Zijn specifieke kijk op sprinten kan een hulp zijn voor jongens als Bennett of Hodeg. Als Jakobsen terugkomt, zal hij daar ook plezier aan beleven."

 

The Wolfpack zal Cavendish dus met open armen ontvangen. "Iedereen kijkt ernaar uit", weet Steels. "Mark is iemand die altijd goed is geweest voor zijn collega's. Hij kan explosief zijn na de koers, maar heel lief een uur later. Door zijn persoonlijkheid zal hij altijd iets bijdragen."