Ga naar de inhoud

Mark Cavendish vindt vangnet bij oude liefde Deceuninck-Quick Step

Mark Cavendish en Patrick Lefevere zijn twee handen op één buik.

Mark Cavendish (35) neemt dan toch geen afscheid van het wielerpeloton. De Britse sprinter trekt volgend seizoen het truitje aan van Deceuninck-Quick Step, de ploeg waar hij grote successen mee boekte. "Ik kan niet wachten tot ik terug bij "the Wolfpack" ben", zegt Cavendish.

Na Gent-Wevelgem leek Mark Cavendish nog in tranen zijn afscheid van de wielersport aan te kondigen, maar de Britse sprinter komt ook volgend seizoen nog in actie. Met een foto van een groep wolven op Twitter was zijn bestemming snel duidelijk.

 

Cavendish keert na 5 jaar terug naar Deceuninck-Quick Step, waar hij maar liefst 44 overwinningen boekte tussen 2013 en 2015, waarvan 8 ritzeges in de grote rondes. Hij tekent een contract voor één seizoen.

 

"Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben dat ik kan aansluiten bij Deceuninck-Quick Step", zegt Cavendish. "Ik heb mijn liefde voor het team nooit weggestopt en dit voelt als thuiskomen."

 

"Ik kan niet wachten om weer samen te werken met de ploeg, waarmee ik een van de meest succesvolle hoofdstukken uit mijn carrière heb geschreven. Zelfs in een verstoord seizoen hebben ze getoond hoe sterk ze zijn en ik hoop daar iets aan te kunnen bijdragen. Ik kan niet wachten om weer bij de "Wolfpack" te horen."

 

Cavendish - in 2011 nog door de Franse sportkrant L'Équipe uitgeroepen tot beste sprinter uit de Tourgeschiedenis - boekte zijn laatste zege in 2018 in de Ronde van Dubai.

Ik heb mijn liefde voor het team nooit weggestopt en dit voelt als thuiskomen.

Lefevere: "Cavendish is toegewijde teamspeler"

Ook manager Patrick Lefevere zwaait de deur graag weer open voor Cavendish. "We delen zo veel mooie herinneringen. Tijdens zijn drie seizoenen bij het team heeft hij ons niet alleen tientallen overwinningen bezorgd, maar heeft hij ook getoond dat hij een toegewijde teamspeler is."

 

"We zijn heel blij dat Cavendish terug is. Hij is een leider en brengt veel ervaring mee voor onze jonge renners. Tegelijkertijd hebben we er vertrouwen in dat hij nog iets kan bijdragen aan het team."

 

Cavendish kwam in zijn carrière uit voor 6 verschillende ploegen. Na zijn debuut bij Team Sparkasse (2005-2006) volgden avonturen bij T-Mobile Team (2006-2007), Team Columbia (2008-2011), Sky Pro Cycling (2012), Omega Pharma-Quick Step (2013-2015), Team Dimension Data (2016-2019) en Bahrain-McLaren (2020)

Het palmares van Cavendish in een notendop:

  • 30 ritzeges in de Ronde van Frankrijk
  • 17 ritzeges in de Ronde van Italië
  • 4 ritzeges in de Ronde van Spanje
  • Milaan-Sanremo (2009)
  • WK op de weg (2011)
  • Scheldeprijs (2007, 2008, 2011)
  • Kuurne-Brussel-Kuurne (2012 en 2015)
  • WK ploegkoers (2005 en 2008)
  • Olympische Spelen in Rio: zilver in omnium (2016)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.