Ga naar de inhoud

Gimnasia schenkt coach Maradona een zege op zijn 60e verjaardag

 za 31 oktober 2020 10:33

Uitgerekend op de 60e verjaardag van Diego Maradona is de Argentijnse voetbalcompetitie na een coronaonderbreking van 228 dagen weer gestart. Het feestvarken zag zijn ploeg Gimnasia vlot met 3-0 winnen. Voor de gelegenheid kwam Maradona zelfs uit zijn quarantaine.

Diego Maradona werd enkele dagen geleden in preventieve quarantaine geplaatst na een hoogrisicocontact. De Argentijnse ex-nummer 10 wordt immers beschouwd als een risicopatiënt.

 

Desondanks kreeg Pluisje toch groen licht om de wedstrijd bij te wonen. Voor de aftrap verscheen Maradona dan ook even aan de zijlijn. De stadionomroeper ging meteen uit zijn dak en in de straten naast het stadion werd vuurwerk afgestoken.

 

Van Marco Tinelli, voorzitter van de Argentijnse profliga, kreeg Maradona een ereteken overhandigd. "Het Argentijnse voetbal is u veel verschuldigd", sprak bondsvoorzitter Claudio Tapia.

 

De hele dag had in het teken gestaan van zijn verjaardag. Enkele uren voor de aftrap hadden 500 Gimnasia-fans verzameld op een pleintje naast het huis van Maradona in Brandsen, een buitenwijk van La Plata, om hem met gezangen een gelukkige verjaardag te wensen.

Maradona wordt onder politiebegeleiding het stadion binnengereden

Feest in de straten na de overwinning

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dit heiligenbeeld met afbeelding van Maradona trok eerder op de dag door de straten