Ga naar de inhoud

VIDEO: Mousa Dembélé pakt rood bij Guangzhou R&F en verliest

 za 29 augustus 2020 15:35
Ex-Rode Duivel Mousa Dembélé in actie voor Guangzhou R&F (archief).

Het zit Mousa Dembélé even niet mee: 4 dagen na de zware 1-5-nederlaag tegen het Shandong Luneng van Marouane Fellaini werd het opnieuw een namiddag om snel te vergeten voor de ex-Rode Duivel. Niet alleen verloor zijn team Guangzhou R&F met 2-0 tegen Shenzhen, bovendien kreeg onze landgenoot diep in de extra tijd ook nog rood na een schaamtelijke schop.

Na doelpunten van Dai en Xu Yang stevende het Chinese team van Mousa Dembélé op een nieuwe nederlaag af. De voormalige Rode Duivel beleefde een frustrerende wedstrijd en 6 minuten ver in de toegevoegde tijd sloegen zijn stoppen helemaal door.

 

De Belg trapte aan de cornervlag de tijdrekkende invaller Li Yuanyi hard tegen zijn achterbeen en moest zo iets eerder dan zijn ploegmaats gaan douchen. Dembélé mist hoe dan ook de derby tegen stadsgenoot Guangzhou Evergrande van komende vrijdag. 

 

In groep A is Guangzhou R&F na 8 speeldagen 6e met 7 punten. Shandong Luneng leidt dan weer de poule. Fellaini en co treffen vandaag Dalian Pro, waar Yannick Carrasco niet van de partij zal zijn. Na zijn uitleenbeurt aan Atletico Madrid het voorbije half jaar hoopt de Belg ook dit seizoen bij de Spanjaarden te mogen spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het coronavirus in de Chinese voetbalcompetitie

 Het Chinese voetbalseizoen moest normaal starten in februari, maar werd uitgesteld vanwege het coronavirus. De 16 ploegen zijn verdeeld in 2 poules. De wedstrijden van groep A gaan door in Dalian, groep B in Suzhou. De spelers verblijven in een bubbel en mogen die tussen de wedstrijden door niet verlaten.