Ga naar de inhoud

Ciman en Toronto winnen van Montreal, dat eigenlijk niet wilde spelen

 za 29 augustus 2020 14:13
" "
Pozuelo (ex-Genk) scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd vanaf de stip.

Toronto FC, met Laurent Ciman als invaller 10 minuten op het veld, heeft gisteravond dankzij een 0-1-zege bij Montreal Impact de koppositie gegrepen in de Eastern Conference van de MLS. Alejandro Pozuelo (ex-Genk) zorgde vanaf de stip voor de enige treffer. Achteraf bleek dat Montreal eigenlijk niet wilde spelen, maar onvoldoende steun vond bij Toronto.

Thuisploeg Montreal wilde aanvankelijk niet spelen uit protest tegen het nieuwe geval van politiegeweld tegen de zwarte man Jacob Blake in Kenosha, Wisconsin. Om dezelfde reden werden de voorbije dagen ook al massaal wedstrijden afgelast in de grootste Amerikaanse sportcompetities.

 

Montreal-coach Thierry Henry, voormalig assistent van de Rode Duivels,

weigerde hier achteraf echter commentaar over te geven. "Ik wil enkel over
de wedstrijd praten", zei de voormalige Franse topspits.

 

"Toronto speelde een goede match en verdiende de overwinning. Als jullie andere verhalen willen brengen, mogen jullie dat doen. Maar respecteer mijn voornemen om daar niet over te spreken."

Camacho: "We wilden niet spelen, maar voelden geen steun"

De Franse verdediger Rudy Camacho, oud-speler van Waasland-Beveren, wilde wel verder ingaan op de kwestie. "Als spelersgroep hadden we besloten niet te spelen", legde hij uit. 


"We hebben donderdag gebeld met de spelers van Toronto, maar zij wilden als steun voor de goede zaak juist wel spelen. Dat vonden we een beetje vreemd. We waren het er niet mee eens, maar voelden verder geen steun en hebben dan maar gespeeld." 


"Als 2 Canadese teams hadden we nochtans een duidelijk statement kunnen maken door niet te spelen", betreurt ploeggenoot Luis Binks. "Dat is helaas niet gebeurd, omdat we niet op dezelfde lijn zaten."

Het doelpunt van Pozuelo:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.