Ga naar de inhoud

Club van Chipciu is opnieuw Roemeens kampioen

 ma 3 augustus 2020 23:16

Voor het 3e jaar op een rij heeft Cluj de Roemeense landstitel behaald, door Universitatea Craiova met 3-1 te verslaan in de play-offs.

Cluj is de club van coach Dan Petrescu, die als speler het mooie weer maakte bij onder meer Chelsea. Ook van het trainersvak heeft hij wel kaas gegeten, want hij leidt Cluj al naar een 3e titel op een rij.

 

Universitatea Craiova was de laatst overgebleven concurrent van Cluj in de play-offs. Het onderlinge duel werd speciaal maandagavond gespeeld, omdat de UEFA uiterlijk op 3 augustus wil horen welke clubs zich plaatsen voor het Europese voetbal van komend seizoen.

 

Cluj is de club van ex-Anderlecht-speler Chipciu, die na 8 minuten al moest invallen. Ook Kevin Boli (ex-Moeskroen) speelde een opvallende rol, hij maakte een van de 3 goals.