Ga naar de inhoud

Marouane Fellaini opent zijn seizoen met knaller/hattrick

 zo 26 juli 2020 12:29
" "
Marouane Fellaini zorgde eigenhandig voor de zege bij Dalian Pro: 2-3.

Marouane Fellaini kan niet beter aan de Chinese Super League beginnen: de 32-jarige middenvelder maakte een hattrick tegen Dalian Pro en bezorgde Shandong Luneng zo op z'n eentje de 2-3-zege. Opvallend: hij scoorde drie keer met het hoofd.

Rondon zette op het uur Dalian Pro op voorsprong, maar Fellaini sloeg toe in de laatste 10 minuten. In de 79e, 83e en 86e minuut zette hij de scheve situatie recht met 3 rake kopballen. De goal in de extra tijd van Danielsson deed er niet meer toe voor het team van coach Rafa Benitez.

 

Wat een binnenkomer voor de voormalige Rode Duivel. Eind maart testte Fellaini positief op het coronavirus. Na een verblijf in het ziekenhuis volgde een periode in quarantaine.

 

Mousa Dembélé is met een valse noot aan het seizoen begonnen. Hij liep met zijn ploeg Guangzhou tegen een 3-0-nederlaag aan bij Shenzhen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk de hele wedstrijd van Fellaini op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Chinees seizoen wordt in twee groepen gespeeld

Het seizoen in China, dat eigenlijk in februari zou beginnen maar vanwege de corona-uitbraak werd uitgesteld, is gisteren van start gegaan.  Alle wedstrijden worden gespeeld zonder publiek.


De 16 teams werden opgesplitst in 2 hotelcomplexen - eentje in Dalian in het noordoosten van China en eentje in Suzhou, dicht bij Shanghai - voor de eerste fase van het nieuwe seizoen. Daarin wordt gespeeld in 2 groepen van 8 teams. De top 4 plaatst zich voor de kwartfinales.


Spelers en teamleden zijn de komende 70 dagen verplicht in hun hotel te blijven. Bij overtredingen worden de teams uit het kampioenschap gezet.