Ga naar de inhoud

meest recent

Lars Boom wordt performance manager bij vrouwenteam CCC

 di 23 juni 2020 15:21
Boom won de Roubaix-rit in de Tour van 2014. Dit jaar volgt een eerste Roubaix voor vrouwen.

CCC-Liv, het vrouwenteam in de WorldTour, breidt zijn technische staf uit. Ex-renner Lars Boom wordt aangetrokken. Hij wordt performance manager en zal zich bekommeren om de optimalisatie van het materiaal. 

"Ik voel me in de eerste plaats nog altijd wielrenner", reageert Lars Boom, die voor 2020 geen ploeg vond na het opdoeken van Roompot-Charles eind vorig seizoen, op de teamwebsite van CCC-Liv.

 

"Maar ik ben tegelijkertijd zeer bewust bezig met mijn toekomst. Daarin wil ik absoluut van betekenis blijven voor de wielersport. Met mijn ervaring en interesse voor materiaal en techniek denk ik van meerwaarde te kunnen zijn voor het peloton."

 

"De 'move' naar de functie van performance manager kwam in een stroomversnelling toen ik met CCC-Liv in contact kwam en hoorde over de voorbereidingen op de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen. Dat is en blijft mijn favoriete terrein. De ambitie van het team sprak mij daarbij aan."

 

Boom werd in 2012 zesde in Parijs-Roubaix en in 2015 vierde. Hij won de 'mini Parijs-Roubaix' in de Tour van 2014.