Ga naar de inhoud

Zelfs superfan Jaak kan niet geloven dat Thibau Nys profs klopt: "Man, man, man"

 di 23 juni 2020 12:32
Jaak Cypers
Jaak Cypers kent u uit het Eén-programma DNA Nys.

Jaak Cypers kon zijn geluk niet op tijdens de Slag om Balenberg. Thibau Nys (17) klopte in Baal de profrenners. "Laat hem de beloftecategorie maar overslaan", oppert Nys-fan Jaak in al zijn enthousiasme.

Bekijk hier de dag van Nys-fan Jaak

"Had hem al 4 maanden niet gezien"

Publiek was vorige week niet toegelaten op de Balenberg, voor Jaak maakte de familie Nys graag een uitzondering. "Het was al 4 maanden geleden dat ik hem nog gezien had: van de laatste veldrit", vertelt hij tijdens het eerste onderdeel van de driekamp. 


Winnaar van het rondje draaien en keren in het bos: Thibau Nys. "Technisch rijdt Thibau geweldig. Ik zie hem op het podium eindigen", glundert Jaak. "Winnen wordt iets anders. Al zal Van der Poel zich waarschijnlijk wat inhouden met het oog op het wegseizoen."


Ook op de klim in het zand triomfeert Nys junior. Jaak: "Ik wist dat hij ver zou geraken, maar dat hij ook dit onderdeel wint? Neen, zeker niet tegen de profs."

Toon Aerts en Thibau Nys
Jaak (l) kijkt toe hoe Toon Aerts en Thibau Nys hun bandendruk controleren.

"Niet te geloven"

De ontknoping nadert in het Sven Nys Cycling Center. Om te eindigen moeten de deelnemers een korte tijdrit afleggen. "Thibau doet dat graag", weet Jaak, "maar of hij 3 op 3 scoort? Dat denk ik niet."


Jaak krijgt ongelijk, want in de chronorit klopt Thibau Nys wereldkampioen Mathieu van der Poel met ruim 2 seconden. "Man, man, man... niet te geloven", kraamt de superfan zielsgelukkig uit. "Mijn dag is geslaagd!"


"Laat hem de beloftecategorie maar overslaan. Dat hij meteen naar de profs overstapt", stelt Jaak in al zijn enthousiasme nog voor.

Laat hem de beloftecategorie maar overslaan. Dat hij meteen naar de profs overstapt.

Jaak Cypers

Het duel tussen Nys en Van der Poel in de tijdrit:

Herbekijk de Slag om Balenberg: