Ga naar de inhoud

Financiële problemen doen ex-club van Axel Witsel de das om

 ma 11 mei 2020 15:23
Axel Witsel bij Tianjin

Tianjin Tianhai, de Chinese club waarvoor Axel Witsel voetbalde in 2017 en 2018, heeft door financiële problemen de handdoek in de ring gegooid. De club start niet aan het nieuwe seizoen in de Chinese Super League.

Tianjin Tianhai werd in 2006 opgericht onder de naam Tianjin Quanjian. Witsel kwam er begin 2017 toe vanuit Zenit Sint-Petersburg. Onder leiding van Fabio Cannavaro eindigde de ploeg dat jaar als derde in het kampioenschap, de beste prestatie ooit van het team.

 

In de zomer van 2018 verliet Witsel na het WK Tianjin voor Borussia Dortmund. Enkele maanden later werden de oprichter van de groep Quanjian, een producent van traditionele geneesmiddelen, en de clubvoorzitter opgepakt wegens illegale marketingpraktijken.

 

Daarna volgde een naamswissel en verlieten de beste spelers de club. Vorig jaar kon de ploeg als veertiende maar net de degradatie ontlopen. Nu Tianjin wegvalt, kan Shenzhen, dat vorig jaar degradeerde, mogelijk opgevist worden.

Het nieuwe Chinese kampioenschap zou op 22 februari beginnen maar werd uitgesteld vanwege de coronapandemie. Nu wordt gemikt op een start in juni. In China voetballen nog twee (voormalige) Rode Duivels, Marouane Fellaini (Shandong Luneng) en Mousa Dembélé (Guangzhou R&F).