Ga naar de inhoud

Team van Dion Cools wil drive-invoetbal introduceren in Denemarken

 za 18 april 2020 17:16
auto en voetbalstadion
Zo willen de Denen binnenkort naar voetbal kijken: vanuit hun auto.
Dion Cools
Dion Cools ruilde in de winter Club Brugge voor FC Midtjylland.

De Deense voetbalclub FC Midtjylland wil bij de herneming van de competitie graag haar supporters zo dichtbij mogelijk houden. De leider in Denemarken heeft het plan opgevat toeschouwers in hun auto's, als in een drive-inbioscoop, toe te laten rond het stadion.

10.000 fans in 2.000 auto's

Net als in de rest van Europa is de Deense competitie tot nader order opgeschort. Wanneer ze weer van start gaat, zal dat tot augustus zonder supporters op de tribunes zijn.

 

Maar daar heeft competitieleider FC Midtjylland een oplossing voor. Om voldoende afstand te bewaren, wil de club rond het stadion een drive-inbioscoop op poten zetten. Daar kunnen de supporters vanuit hun auto de wedstrijden toch volgen.

 

"We hebben samen met alle belanghebbende partijen samengezeten en een alternatief bedacht voor de supporters", liet de club weten in een bericht op haar website. "We willen profiteren van de unieke en nabijgelegen parkeerfaciliteiten die de MCH Arena (het stadion van Midtjylland, red.) omringen."

 

"We nodigen daarom maximaal 10.000 fans uit voor de Deens première van het drive-invoetbal. Er is plaats voor 2.000 auto's en we hebben grote schermen gezet op de parkeerterreinen rond het stadion. Naast de beelden zal er ook commentaar voorzien worden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Club van Dion Cools, Brian Priske en Jess Thorup

FC Midtjylland leidt de stopgezette Deense Superliga momenteel met twaalf punten voorsprong op eerste achtervolger FC Kopenhagen. De club van coach Brian Priske, die als speler in België actief was voor Racing Genk en Club Brugge, nam op de slotdag van de wintermercato Dion Cools over van Club Brugge. Cools, die tekende tot medio 2023, kwam sindsdien tot 3 officiële duels.

 

Ook Jess Thorup kent FC Midtjylland goed. Voor de Deen aan de slag ging bij AA Gent coachte hij het team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.