Ga naar de inhoud

VIDEO: Herbeleef de laatste 20 km van de Brabantse Pijl van vorig jaar

 wo 15 april 2020 10:30
In de finale reden Matthews, Van der Poel, Alaphilippe en Wellens weg.
In de finale reden Matthews, Van der Poel, Alaphilippe en Wellens weg.

De laatste editie van de Brabantse Pijl was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Mathieu van der Poel won na een boeiende finale de sprint van een elitekwartet. Herbekijk hier nog eens de laatste 20 kilometer.

Herbekijk de laatste 20 km van de Brabantse Pijl 2019

Alahilippe breekt finale open, Van der Poel is oppermachtig

Vorig jaar voelde Mathieu van der Poel het al kriebelen op 60 km van de finish. Maar de Nederlander hield zich daarna weer koest en spaarde zijn kogels op tot de finale.

 

Toen Julian Alaphilippe op 18 km van de streep bergop versnelde in de Hertstraat, volgde Wellens de Franse springveer. Ook Mathieu van der Poel en Michael Matthews kwamen helemaal voorin.

 

Met een leiderskwartet doken we de finale in. Wellens probeerde de sprint nog te ontlopen, maar er zat niet genoeg poeder meer op. Van der Poel regelde de sprint vanaf de kop.

 

De snelle Matthews zat een beetje in de tang en kon niet antwoorden. En ook man-in-vorm Alaphilippe moest zijn hoofd buigen. Achter het elitegroepje reed Bjorg Lambrecht naar een mooie 5e plaats.

Opa Raymond Poulidor zou vandaag 84 jaar geworden zijn

Als de Brabantse Pijl vandaag wel had kunnen plaatsvinden, dan kon Mathieu van der Poel bij winst de bloemen opgedragen hebben aan zijn opa Raymond Poulidor. Want 15 april zal voor altijd de verjaardag blijven van "Poupou", die in november vorig jaar overleden is. Poulidor zou vandaag 84 jaar geworden zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.